FOB, fobi, s.m – Animal mamifer, se considera pe treapta superioara a evolutiei, domesticit, indeplineste diverse activitati: mancat, execrat, reprodus etc.
FOABA, foabe, s.f. – Animala mamifera, considerata de catre Fobi (v. mai sus), cu o treapta sub treapta superioara a evolutiei, indeplineste diverse activitati: face mancare pentru fob, execrat, reprodus cu fob, rezulta mici fobi.
Aceste animale, pot fi gasite la fiecare pas. Doar trebuie sa va uitati in jur si veti recunoaste unul dintre ei. Semnele sunt vizibile: privire inversunata, sprancene incruntate, voce stridenta, foabele sunt si mai usor de recunoscut, sunt femelele ce merg cu doi pasi in urma masculului.
Se ascund sub masca: homofobiei, xenofobiei, rasismului, patriotismului, socialismului, nationalismului, familismului, bigotismului, manelismului etc.
Unii dintre cititorii mei vor spune ca termenul pe care il folosesc n-are nicio legatura cu toti acestia. Ei bine, are o legatura cu mine personal, deoarece toti cei mai sus mentionati, ma fac pe mine sa sufar de o fobie. Fobia de ei.
Aceste fiinte, inguste, cu mintea deschisa precum picioarele unei calugarite, imi provoaca repulsie combinata cu frica. Mi-e frica de ei, fiindca ei au fost baza tuturor sistemelor opresive din lume. Ei au fost fundamentul tuturor statelor totalitariste. Ei pentru ca fiind atat de inchistati in propria lor mizerie, nu au putut gandi mai departe de limitele pe care singuri si le-au impus. Societatea in care ma vad obligata sa imi duc existenta imi induce simptomele obsesiv compulsivilor. De fiecare data, cand intru in casa sar in dus si ma spal, parca dorind sa imi dau jos pielea de pe mine, epiderma, care poate a fost contaminata de gandurile lor mici si privirile lor rele.
Ma macina sa vad o asemenea cantitate de ignoranta in jurul meu, intr-o lume in care avem tot.
Mi-e frica pentru mine, dar mai ales pentru posibilii mei copii. Mi-e teama ca datorita unor imprejurari pe care nu le voi putea controla, un asemenea om, imi va pune mie calcaiul in jugulara, doar pentru ca nu am gandit, simtit sau actionat ca el.
Mi-e frica de turma de oi incontrolobile pe care o vad in fiecare zi in jurul meu.

Play Music - Asculta muzica online

Mi-e frica de Fobu’
Etichetat pe:    

11 comentarii la „Mi-e frica de Fobu’

 • 26 iunie 2007 la 01:30
  Legătură permanentă

  Da, iti inteleg si impartasesc teama. Cum se trateaza? Ca de infruntat o infrunt zilnic si la tot pasul.
  Si culmea e ca fobii si foabele au impanzit lumea – nu sunt doar la noi, sunt peste tot, dar in functie de societatea in care traiesc dezvolta noi si diferite trasaturi. Sunt intr-o perpetua transformare si adaptare la conditiile sociale si de mediu. Nu pot fi infranti – se inmultesc in multe cazuri si prin contaminare, astfel incat orice om e pasibil de a deveni un fob. Fight against fobia!! :)>-

  Răspunde
 • 26 iunie 2007 la 13:09
  Legătură permanentă

  Am o lene de a comenta care frizeaza moartea. Dar de citit citesc, cu spor. In turism zici? Sper ca in curand sa-ti fac loc sa te intinzi mai mult caci domnia mea s-a acrit. Diviziunea muncii, adica, asta stiu, asta fac, maine invat altceva. :-)

  Răspunde
 • 26 iunie 2007 la 13:50
  Legătură permanentă

  Marie Jeanne, poate tie nu iti place meseria aleasa. Mie, da. Si mai cred ca agentia ta are alt tip de servicii decat a mea. Poate mai discutam pe subect… ;)

  Răspunde
 • 26 iunie 2007 la 17:40
  Legătură permanentă

  nu lucrez in agentie, ci la tour operator. alt tip de servicii decat la noi nu se poate- fiindca de la noi pleaca tot. :-p. Si meseria imi place, ca orice munca, oamenii imi displac, ca orice oameni :-D
  Asta-i cam a cincea meserie. Da-s tanara, mai am timp :D

  Răspunde
 • 26 iunie 2007 la 18:41
  Legătură permanentă

  Da la tour operatori e cel mai frumos. Depinde cum privesti problema… Am facut hotelarie si tur operator… Singura latura pe care n-am incercat-o e alimentatia publica… Mai am timp, dar nu ma atrage… Hotelaria a ramas totusi marea dragoste… Altceva n-as incerca.

  Răspunde
 • 27 iunie 2007 la 20:24
  Legătură permanentă

  Rufio, sunt chioara ca un liliac si cocotata pe culmile fericirii. Scurt pe doi sunt blonda rau in acest moment.
  1. Frica acestor oameni este rezultatul gandirii lor limitate, a educatiei primite in familie, a unui instinct de conservare prost interpretat.
  2. fii mai explicit, te rog. Orice actiune a lor? Da, frica de schimbare, frica provcata de constientizarea incapabilitatii lor de a se adapta la schimbari. Aceasta inadaptare fiind rezultatul direct a imitarii lor.

  Răspunde
 • 27 iunie 2007 la 21:01
  Legătură permanentă

  orice actiune a cuiva care e contra a ceva. de unde stii cand se termina ratiunea si unde incepe frica? sau invers, cand se termina frica si unde incepe ratiunea? un „contra” instinctual cvasi-generalizat rapeste legitimitatea unui „contra” individualizat, generat pe cai rationale? in sfarsit, exista vreun mecanism de modelare a instinctului (de conservare, eventual) care sa permita un „contra” ce nu genereaza, la randul lui, repulsie?

  sa-mi bag picioru’, si nici macar n-am baut inca in seara asta :)

  Răspunde
 • 27 iunie 2007 la 22:18
  Legătură permanentă

  Nu orice actiune „contra” este generata de frica. Poate fii foarte bine generata si de ratiune. Dar una este sa fii contra unei idei dupa ce a fost trecuta prin alambicul propriei ratiuni si este o cu totul alta situatie reactia de „contra” venita din instinct. Instinctul imi spune ca in bezna pot fii mosnstrii, ratiunea imi spune ca nu. Teama pe care o resimt este controlata de ratiune.
  Din punctul meu de vedere, un „contra” cvasi-generaliza atata timp cat este instinctual, este nelegitim. Ne numim fiinte rationale insa reactionam ca niste bestii.
  Blablablabla….
  Ma operez e 16.07 imi bag plua-n ea de „contra”, toti sunt prosti

  Răspunde
 • 28 iunie 2007 la 09:23
  Legătură permanentă

  a, da. normal ca toti sunt prosti, asta e una din premise, ca altfel nici nu mai aveam ce discuta aici.

  mult noroc cu operatia.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.