Joi seară, pe 15 iulie am participat la un show gastronomic, ce a avut loc la Grădina de Vara Centre Ville, în care bucătarul Antonio Passarelli a învăţat aproximativ 15 oameni cum să gătească cu brandy.
Eu am absolvit Liceul Colegiul Economic Virgil Madgearu, Secţia de Turism, adică timp de 4 ani am avut în programă cursul „Tehnologia alimentaţiei publice”, iar după Madgearu am prestat Agroturism în Agronomie, adica şi acolo ceva cursuri de viticultura şi vinificaţie cât să am habar ce e aia DOC şi că şampania e una singură – aia produsă în zona Champagne, în rest avem vinuri spumante.
Iar acum mă văd în situaţia în care îmi pot vărsa unul dintre ofuri şi pot vorbi despre brandy, cognac sau vinars. Nu ştiu cât de mulţi oameni ştiu că acestea sunt nume diferite pentru acelaşi produs şi aici mă refer la distilatul de struguri invechit in butoaie de stejar. Cognac se numesc doar băuturile ce provin din zona Cognac (tot francezii cu ale lor appellation d’origine controlee), brandy îşi zic restul care vor să pară mai fiţoase, iar la final poţi cumpăra un vinars made in Romania (foarte bune de altfel!). Şi iată cum am făcut introducerea pentru slide-ul pe care l-am primit pe CD. (nu râdeţi! eu l-am primit frumos pe CD, dar a trebuit să-l garnisesc niţel ca să-l pot pune pe slideshare şi nu a mai ieşit aşa gigea! dar ştiţi, intenţia contează!)

„Gamberi con Brandy Alexandrion”, „Filletto di vitello all Brandy Alexandrion” şi desertul „Biscotini di pasta frolla con crema di ricotta all Brandy Alexandrion”
Bucătarul ne-a şi dat câteva sfaturi:

    – creveţii Tiger trebuiesc cumparaţi întregi şi trebuiesc taiate capetele şi evisceraţi
    – pentru a scăpa de mirosul de usturoi, putem aromatiza doar uleiul cu usturoi pe care apoi îl scoatem (asta ştiam, o fac în general pentru că îmi place gustul de usturoi, dar nu suport usturoiul în mâncare)
    – în bucătărie a fost inventat tot, acum se experimentează
    – desertul după o masă bogată nu trebuie să fe foarte dulce
    – mâncărurile nu trebuiesc să fie foarte condimentate, diversele ingrediente trebuiesc lăsate să se îmbine armonios
    – bucătarul este un dirijor, iar ingredientele sunt orchestra.

Peste toate aceste sfaturi şi showul în sine, am şi putut gusta ceea ce Antonio Passarelli a gătit şi credeti-mă, au fost delicioase toate cele 3 feluri gătite.
Iar la sfârşit am udat totul cu brandy Alexandrion de 7 stele, doar eu pentru că RR şi Pyuric erau cu maşina şi n-aveau voie, iar eu m-am sacrificat ca un suflet de martir.


LGIM0019-550 bucatar-550 bucatar1-550 Gamberi con Brandy Alexandrion Gamberi con Brandy Alexandrion -1 Filletto di vitello all Brandy Alexandrion -1 Filletto di vitello all Brandy Alexandrion Biscotini di pasta frolla con crema di ricotta all Brandy Alexandrion Biscotini di pasta frolla con crema di ricotta all Brandy Alexandrion-1

De aici puteţi descărca reţetele

Antonio Passarelli ne-a învăţat „Să gătim cu brandy”
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *