Nu mă pot declara îndrăgostită de Facebook, însă îmi dau seama că este util. Şi dacă Twitterul mi s-a părut că e natural, Facebook ma obligă să citesc articole despre el, doar pentru a învăţa cum să-l folosesc în folosul meu.

Oricât de mult aş vrea să cred că tot ceea ce eu denumesc „online” este un lucru natural, ce vine de la sine, ei bine nu este aşa. Mai ales când vorbim de fructificarea resurselor pe care le-ai strâns „frecând-o” pe Twitter, Facebook şi blog.
De acest lucru m-am lovit cel mai bine în momentul în care am organizat #prinbucurestiulmeu. Mi-am dat seama că în acel moment fructificam relaţiile pe care mi le făcusem „frecând-o” pe Twitter sau blog. Facebook este încă un domeniu virgin pentru mine, domeniu pe care abia acum am început să-l tatonez.
În cadrul emisiunii Internet Lynx spuneam că eu sunt privilegiată că am avut ocazia să cunosc oameni. Dar de fapt pe aceşti oameni i-am cunoscut prin blog sau twitter.
Dacă stăm şi ne gândim reţelele de socializare şi blogurile se rezumă la comunicare. Iar în acest moment cantitea de informaţie pe care o putem găsi pe acest subiect este colosală şi în continuă creştere. Vorbim la nivel internaţional, pentru că la nivel naţional nu prea există resurse care să ne educe când vine vorba de comunicare online.

Mai mult decât atât eu sunt şi un pic leneşă. Nu-mi place să stau să răscolesc Google-ul căutând informaţia de care am nevoie. Prefer să o primesc mură-n gură cum s-ar zice, pe Twitter sau mai nou, pe Facebook.

De curând visul meu de leneşă a fost împlinit, odată cu apariţia a două grupuri care îmi satisfac nevoile. Mă refer la Comunicare şi Promovare Online şi la Freelance România (nu sunt freelancer, dar am ce învăţa de la ei). Lăsând la o parte faptul că aceste două grupuri au fost iniţiate de Bobby Voicu, respectiv Alex Negrea – doi dintre onlinerii pe care îi respect cel mai mult – îmi place că sunt active, iar oamenii discută şi împărtăşesc idei. Ori eu asta caut.

La final vă spun de un alt grup drag inimii mele, chiar dacă nu este la fel de activ. E vorba de Android România a cărui custodie o voi cere când îmi voi lua smartfonu’ smart pe platformă Android şi voi începe să frec blogurile despre Android.
Ce alte grupuri şi pagini de FB credeţi că mi-ar fi utile?

Play Music - Asculta muzica online

Avem un facebook, cum procedăm?

3 comentarii la „Avem un facebook, cum procedăm?

 • Pingback:Tweets that mention Avem un facebook, cum procedăm? | Idaho -- Topsy.com

 • 8 iulie 2010 la 07:19
  Legătură permanentă

  Nici eu nu folosesc Facebook atat de activ si in scopurile pe care le-as vrea. Mi se pare mai mult un site de dating si de racolare a informatiilor despre diferite persoane. Bineinteles, ii vad scopul insa nu il ating. Twitter in schimb e perfect pentru mine, are hashtag-urile care ma ajuta sa urmaresc ceea ce ma intereseaza, are listele cu care fac acelasi lucru, filtrez ce trebuie si e mult mai rapid. Are un singur minus, pica mai tot timpul in ultima vreme :)).

  Răspunde
 • 13 iulie 2010 la 12:58
  Legătură permanentă

  Pai sa zicem pagina laptop news?:)..Te tine la curent cu noutatile despre laptop-uri, software…Ceva de turism ar fi interesant:).

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.