Miercuri am fost la Conferinţa KFC, conferinţă care le-a invitat pe 4 domnişoare (Simona Stănescu, Andreea Burlacu, Ana Maria Iana şi Ileana Ghiţă) să vorbească despre „femeia 2.0”. Prezentările fetelor au fost apropriate în descrierile făcute femeii 2.0, lasând la o parte faptul că Ileana Ghiţă descria femeia 2.0 ca având 19 – 20 de ani, iar eu îi şopteam unui domn prezent că am 27 de ani şi încă mă consider fată, nu femeie. Mă consider femeie, doar în anumite situaţii, dar nu despre asta vom vorbi acum.

Cum văd eu Femeia 2.0?

Eu consider că femeia 2.0 este deschisă, vorbeşte foarte uşor despre ea însăşi, minte mult mai puţin pentru că e prinsă în vârtejul comunicării şi nu mai are timp să ţeasă plasa minciunilor. Femeia 2.0 este dezinvoltă şi destinsă, dar mai ales femeia 2.0 este informată. Cred că este puternică şi nu acceptă prea uşor să fie manipulată, ştie să fie gingaşă cu cine trebuie şi dură cu ceilalţi. Femeia aceasta are blog şi conturi pe reţelele de socializare (Facebook, Twitter, LinkedIn). Tot ceea ce comunică ea în online se transpune şi în offline în momentul în care îi cunoaşte pe partenerii săi de conversaţii internautice.
Cineva la conferinţă spunea că femeia 2.0 vorbeşte limbajul 2.0, rămânând în final o simplă femeie.

De cine are nevoie Femeia 2.0?

Spre deosebire de domnişoarele vorbitoare la eveniment, eu am convingerea fermă că femeia 2.0 are nevoie de un bărbat 2.0 alături de ea. Din simplul motiv că un bărbat care nu cunoaşte acest mediu atât de colorat precum webul 2.0, nu ar putea înţelege şi nici accepta pornirile de sinceritate ale femeii 2.0.
Iar o femeie simte nevoia să vorbească despre ceea ce face mult mai mult decât un bărbat, prin urmare femeia 2.0 va vorbi despre 2.0. Va folosi limbajul 2.0 şi va avea nevoie de cineva care să o înţeleagă.

În rest, toate suntem la fel, împărţim aceleaşi caracteristici în mare şi până la urmă suntem femei.

Play Music - Asculta muzica online

Femeia 2.0?
Etichetat pe:        

8 comentarii la „Femeia 2.0?

 • 13 martie 2010 la 14:46
  Legătură permanentă

  femeie 2.0, barbat 2.0, web 2.0 si nu ca n-as intelege ceea ce sta in spatele conceptului 2.0 insa nu acesta trebuie sa stea ca referinta pt personalitati,fie de barbat sau de femeie.
  Intrebare : lumea la cat a ajuns ? 21.0 ?
  Chestiile astea cu 2.0 sunt doar niste chestii trecatoare care nu au de-a face cu multele din caracteristicele noastre innascute, instinctuale. Spun asta pt ca, oricine minte. Depinde doar de situatie si motiv iar ceea ce spui tu, ca femeia 2.0 e ancorata mai mult in sinceritate e doar modul prin care justifici lipsa unei personalitati proprii si urmarea unui standard ce e la mod(2.0)
  Femeia 2.0 nu exista cum nu exista femeie .0.1 sau 0.5 sau 1 sau .1.5 si tot asa. O femeie nu poate fi 2.0 sau numai 2.0 ci doar incearca sa urmeze turma de 2.0(facebook, twitter .. etc).
  Daca acestea reprezinta valori primordiale atunci conceptul tau despre femeie e total gresit dar, cum spuneai, tu nu esti femeie ci inca fata :)

  Răspunde
 • 17 martie 2010 la 13:26
  Legătură permanentă

  Tare mult mi-a placut articolul tau. :) Sper ca si faptul de a fi sincer sa curprinda cat mai multi oameni, fiindca viata ar fi mult mai usoara astfel.

  Răspunde
 • 19 martie 2010 la 00:49
  Legătură permanentă

  urmează femeia pi și femeia radical din -1 :). ca să fie tacâmul matematic complet. cred că înainte de a fi femei și bărbați 2.0, suntem individualități, fiecare turnat în alt tipar. așa este în prezent, așa a fost și acum 1000 de ani, așa va fi (probabil) și în viitor. asta dacă nu devenim roboței 11000101001

  Răspunde
 • 1 aprilie 2010 la 18:37
  Legătură permanentă

  Femeia 2.0 nu are 19 20 de ani. Era vb de ce tipuri de feei gasesti – femei de cariera, fete d 19-20 care folosesc tool-urile 2.0 pentru branding personal etc :P

  Răspunde
 • Pingback:Femeia 2.0 are nevoie de un barbat 2.0 | 7insideme

 • Pingback:Femeia 2.0 are nevoie de un bărbat 2.0 | CuUșaLargDeschisă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.