„Money makes the world go round” e versul unei piese din musicalul Cabaret care descrie lumea în care am ajuns să trăim.
Iar în lumea bloggingului unul dintre subiectele principale de discuţie este monetizarea.
Apropos!

MONETIZÁ, monetizez, vb. I. Tranz. (Rar) A transforma metalul în monedă, a bate monedă. – Din fr. monétiser.

Alex, Cetin sau Adrian nu monetizează blogurile, nu bat monede cu ele, ci câştigă bani cu ajutorul blogului. Ok? Ne-am lămurit? Mersi mult!

S-a ajuns să se discute mult prea mult subiectul „monetizării” blogurilor şi cred că problema pleacă de la bloggerii de succes.

La fiecare întâlnire cu bloggeri, când oamenii se prezintă, A-listerii îşi spun numele, anul apariţiei şi cum trăiesc ei din blogging.
Greşit domnii mei! Nimic mai greşit! Vă plângeţi de bloggerii mici care vă înjură, dar primul lucru pe care îl află un începător când pătrunde în zona bloggingului este cum câştigă Zoso din blog mii de euro (zic Zoso, deşi el nu prea are obiceiul să vorbească despre bani).

Eu am ajuns să cred cu tărie într-un lucru foarte important.

Nu toţii bloggerii trebuie să câştige bani din blog!

Îţi place să scrii? Scrie din inimă. Povesteşte-ţi viaţa, scrie despe cum îţi place ţie să colecţionezi surprize Kinder, scrie despre cât de mult îţi iubeşti peştişorul auriu.
SCRIE
Dacă scrii bine vei deveni Adrian Ciubotaru, Makavelis sau Miruna Siminel
Dacă nu ajungi faimos, scrie în continuare, doar ţi-ai deschis blogul ăla pentru că îţi plăcea să povesteşti ce Oranda minunat ai şi cât de deştept e el că vine după deget.

A-listerilor gata! Lăsaţi-i pe cei mici în pace. Nu le mai împuiaţi capul cu „monetizarea”. Lăsaţi-i să-şi găsească propriul drum fără a se gândi că x sau y trăieşte din blog şi şi-a luat şi maşină. Ştiu că vă mândriţi cu evoluţia voastră, ştiu că vreţi să le arătaţi că se poate, dar bloggingul românesc a ajuns să trăiască sub semnul banului.

Pentru a avea o blogosferă sănătoasă ar trebui să renunţăm la discuţiile despre bani şi să ne îndreptăm atenţia spre calitate.

Play Music - Asculta muzica online

Monetizăm, monetizăm!
Etichetat pe:        

10 comentarii la „Monetizăm, monetizăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.