image

Ştiţi care este avantajul unui blog personal? Pe lângă maşini, femei (sau bărbaţi!), vile la munte şi la mare si brăţări de aur, mai şi poţi scrie tot ce vrei despre subiectele care te pasionează. Aşa am ajuns ca în trei zile să am un articol despre igiena dentară a potăilor, unul despre avorturi şi unul despre diete. Pentru că e blogul meu şi scriu despre ce vreau şi îmi place. Şi pentru că multe doamne şi domnişoare mi s-au confesat că le-am impulsionat să pună osul la treabă şi să renunţe la şunculiţele de pe ici, pe colo. Este o onoare pentru mine să aud asemenea vorbe, credeţi-mă! Mă crezi Raluxa?
Azi, într-una dintre discuţiile grupului nostru de pe facebook, grupul grăsunelor care se tratează (nu-l căutaţi, e secret) mi-am dat seama că mulţi oameni când se gândesc la dietă se gândesc la ouă fierte, piept de pui la grătar sau fiert şi salată verde cu zamă de lămâie, sau şi mai rău supă de varză. Şi brusc le piere orice chef de dietă şi prestează o şaorma, doar pentru a uita de gustul cărnii de pui fiartă, câh, ptiu-ptiu ducă-s-ar pe câmpii!
Dar să ştiţi că o dietă poate avea gust şi am să vă dau câteva idei de mâncăruri gustoase, sănătoase şi bune la regim.

Ouăle nu trebuie obligatoriu să le mâncaţi fierte. Aveţi mai multe variante: le puteţi face ochiuri, în teflon fără ulei, sau puteţi încerca omleta mea preferată. Care e simplă şi super gustoasă – bateţi albuşurile spumă, adăugaţi gălbenuşurile, nişte verdeţuri, un boţ de brânză (10-15 grame), un pic de sare, piper, chilli sau ce condiment vă place vouă şi aruncaţi-le într-un vas pe care îl exilaţi in cuptorul încins (fi-r-ar mama lui a dracului!) pentru vreo 20  de minute. Când îi daţi din nou permisiunea de rezidenţă pe masa din bucătărie, aveţi o minunăţie de omletă. Sau daca tot fierbeţi ouăle acelea, scoateţi-le gălbenuşurile şi ameţiţi-le cu un pic de brânză (tot 10 g), piper, sare şi ce vă mai place vouă şi surprize-surprize aveţi ouă umplute.

Carnea de pui e piesă de rezistenţă într-o dietă, dar cât grătar poate mânca un om? Mai ales când nu e ceafă de porc, ci piept de pui. Cine vă obligă să nu schimbaţi ceva? În locul clasicului grătar, încercaţi un pui cu sos de lămâie şi ghimbir, sau cu un sos de boia, sau de verdeţuri. Singura voastră grijă ar fi să renunţaţi la ulei. Sau ce aţi zice de un piept de pui la grătar cu sos de iaurt şi usturoi? Nu sună gustos?

Brânza de vaci, groaznica brânză de vaci şi dietetică pe deasupra! Fragelor şi fragilor, nimeni nu vă obligă să o mancaţi direct din cutie, cu o grimasă pe faţă, oftând după caşcavalul mult iubit şi ricotta cea cremoasă. Aruncaţi-o într-un vas, trântiţi-i un chimen, o boia, un praf de sare, o verdeaţă, mixaţi-o, blenduiţi-o, robotiţi-o sau frecaţi-o şi să vedeţi ce cremă de brânză mişto aveţi de vă invidiază şi Almette şi Hochland şi Philadelphia.

Salata, dragii babei şi dragele moşului, poate fi de ţâşpe mii de feluri, nu doar verde cu zeamă de lămâie. Poate fi cu roşii, castraveţi, ardei roşu, verde, iute. Poate fi cu spanac, lobodă, leurdă. Poate avea dressing de iaurt, de oţet balsamic sau lămâie. Poate avea şi dressinguri dulci cu suc de portocală. Ştiţi vorba aceea – the sky is the limit şi gravitaţia şi stratosfera.

Legumele pot fi pe grătar, dar pot fi şi la cuptor, sau gătite. Puteţi face un ghiveci, o zacuscă (cu grijă la ulei!), piureuri sau seara puteţi încerca o supă cremă. Se zice că „din cauza” supelor cremă mâncate seara, franţuzoaicele au o siluetă de invidiat.  Acum nu aruncaţi tone de crutoane peste supă şi n-o îngroşaţi cu un pic de şmântânică. Mai bine un iaurt.

Pont despre iaurt. Cele mai bune nu sunt cele cu 0% grăsime, ideal ar fi să vă uitaţi la compoziţie şi numărul proteinelor să fie mai mare decât numărul glucidelor. Ca idee, la iaurt trebuie să avem următoarea formulă: Proteine>Grăsimi /Lipide>Glucide/Zaharuri/Carbohidraţi. Un asemenea iaurt ar fi Oly Probiotic 2%. Dar sigur mai sunt şi altele şi dacă le dibuiţi, un comentariu ar fi apreciat.
Fiţi inventive/i, arătaţi lumii că românii fac din rahat bici şi din dietă plăcere. Daca aveţi idei de mese delicioase, care se încadrează la categoria de dietă, menţionaţi-le, că n-am inventat eu roata şi mai mult ca sigur nu le ştiu pe toate!
Poftă bună şi să creşteţi suple sau supli.
Imaginea: artemisphoto / FreeDigitalPhotos.net

Trucuri minunato-delicioase când eşti la dietă
Etichetat pe:        

6 gânduri despre „Trucuri minunato-delicioase când eşti la dietă

  • 4 aprilie 2012 la 10:41
    Legătură permanentă

    f bine-venit articolul… ai uitat sa mentionezi ca pt majoritatea oamenilor regim mai inseamna ca in loc de cina sa manance fructe… ceea ce este o greseala ff mare.. In plus as mai adauga ca in salata poti pune branza (telemea, feta MAXIM 50 de grame) sau carne (sunca de praga, carne slaba), o felie de toast, sau un pachetel 25 g crackersi, sau 2 grisine… pana-n 30 – 50 de grame (in fct de cata branza punem).. dressingul de salata eu il fac cu 2 g ulei de masline aromat si/sau 2 g miere care da un gust ff bun. Desigur cele mai importante sunt condimentele!! O slalata mare ff buna si cu de toate :D.. ajunge la maxim 350 de calorii de sanatate!

    Răspunde
    • 4 aprilie 2012 la 11:31
      Legătură permanentă

      Problema fructelor seara am atins-o în alt articol. Nu văd de ce m-aş repeta.
      Sfaturile mele sunt pentru cei care se decid să ţină o dietă luată de pe net (sau de la altcineva) unde îţi scrie 2 oua, 200 g de brânză şi 200 g carne.
      Dacă vorbim de o dietă primită de la un nutriţionist sau o dietă pe care ţi-o concepi singur, atunci e vorba de altceva.

      Răspunde
  • 4 aprilie 2012 la 11:10
    Legătură permanentă

    Bine te-am gasit :) te citesc de putin timp si am tot frunzarit al tau spatiu virtual si imi place tare mult ce scrii si cum gandesti.
    Bune sfaturile :) as adauga ca stabilirea unor mese fixe ajuta mult. Eu nu am tinut un regim propriu zis, doar am fixat sa am 3 mese principale cu cate 2 gustari intre, ceva miscare, multa apa si mai putine dulciuri seara. De 2 ani ma mentin, mananc tot ce vreau, dar cu moderatie.

    Răspunde
  • 4 aprilie 2012 la 11:36
    Legătură permanentă

    Cris, am scris şi despre mesele fixe, 3 şi două gustări. Sunt convinsă că sunt varianta ideală, însă nu pot predica ceea ce nu fac. Si sunt de acord cu tine că moderaţia este cheia unei siluete de invidiat. Dar ştii ceva? E greu când eşti înconjurată de tentaţii, o ciocolată acum, peste o oră nişte biscuiţi, mai încolo nişte covrigei că te râcâie stomacul şi nu-ţi dai seama cum s-au strâns mii de calorii.
    PS: mulţumesc că mă citeşti şi mă bucur că îţi place.

    Răspunde
    • 4 aprilie 2012 la 13:34
      Legătură permanentă

      Stiuuu! La ciocolata nu pot renunta no matter what :D dar incerc sa mananc mai putin.. nu-mi iese mereu, dar incerc. Rontaielile le-am inlocuit cu ceai verde, dar cum ai spus si tu, cred ca depinde de fiecare persoana in parte.

      Răspunde
  • 4 aprilie 2012 la 12:13
    Legătură permanentă

    Eu fac omleta cu ciuperci (proaspete sau din cutie). Au putine calorii si tin bine de foame. Iar la salate, am una preferata (dar mereu schimb ceva pe ici pe colo): 1 cutie de ton in apa (65 g parca e), 1/2 salata verde, 1 cana de castraveti proaspeti feliati, cateva rosii cherry, cativa ridici , putina ceapa si otet balsamic (sau lamaie).

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *