Spuneam la începutul acestei săptămâni că mi-am făcut program de workshop la Slim Expo. Prin urmare la 11.25 am ajuns la Sala Palatului înarmată cu un măr, o pară, 2 sticle de apă şi PISI. Pregătită pentru primul workshop de azi, cel al Mihaelei Popa – Setare mentală pentru slăbit. Recunosc că ar fi fost mai bine să-mi văd de treabă şi să sar peste acesta. Nu pentru că nu a fost interesant, ci pentru că nu era de mine – nu mai sunt la nivelul de vizualizare, am ajuns să slăbesc peste 9 kilograme, mai vreau să dau jos 5. Am deja setarea mentală necesară slăbitului.
Aşadar, am făcut un lucru urât, am ieşit din sală şi m-am dus să mă plimb pe la standurile din cadrul expoziţiei. Aşa cum bănuiam mi s-au lipit câteva produse de mână, că nici nu se putea altfel. Am cumpărat neşte creme de la Himalaya, un inel de onix pentru je, un demachiant fără parabeni şi (logic!) o pungă de fructe goji.

Iar de la ora 14.30 m-am întors în sala de cursuri la workshopul cu Mihaela Bilic. Care mi-a plăcut. Mi se pare firesc ca despre slăbit să îţi vorbească o persoană cu aspect fizic plăcut, slabă şi care să îţi inspire că şi tu poţi fi ca ea. Iar Mihaela Bilic chiar poate fi un model pentru femeile care vor să slăbească.
Aş vrea să fi putut transcrie toată prezentarea ei, dar am preferat să o ascult şi să îmi notez ceea ce mi s-a părut interesant din ce a spus ea.

– Ne-am pierdut normalul şi firescul în legătură cu mâncarea. Mâncăm nu de foame şi nici de poftă, ci pentru a ne suplini nevoile emoţionale.
– Privim mâncarea ca pe un panaceu universal
– În secolul 21 nu mai avem cum să mâncăm 5 mese pe zi (3 mese principale şi 2 gustări)
– Dacă aveţi o problemă cu greutatea, rezolvaţi-o acum. Metabolismul nostru scade cu 10% la fiecare 10 ani.
– Şi bunele dar şi relele obiceiuri alimentare se învaţă în familie.
– Părinţii care îşi îndoapă copiii îi condamnă la o viaţă de obezitate deoarece le dublează numărul de adipocite
– Corpul nostru are o memorie a greutăţii. Dacă vrem să îl resetăm, trebuie să ne menţinem o greutate cel puţin 6 luni
– Carnea creşte cu 25% rata metabolică, poate fi considerată un aliment cu calorii negative deoarece organismul consumă mai multe calorii să digere carnea, decât aportul de calorii pe care le aduce ea.
– Porţia trebuie redefinită, acum cu jumbo, mega, extra şi hyper nu mai putem defini porţiile aşa cum se defineau înainte. O porţie de suc înseamnă 250 ml, o cutie de suc are 330 ml.
– Sucul de fructe nu înseamnă fructe, organismul îl percepe ca lichid şi nu ne ţine de foame. Cum s-ar zice sunt calorii goale.
– Calciul şi produsele lactate sunt prietenii noştri în dietă. Explicaţia: calciul de pe pereţii intestinului se leagă de grăsimi, le saponifică şi nu se mai depun.
– Ţineţi un jurnal cu ceea ce mâncaţi, veţi rămâne uimite/uimiţi cât de mult mâncaţi şi mai ales ce prostii. Fac aici o paranteză şi vă spun că în ultimele 3 luni, am notat zilnic ce am mâncat cu calorii cu tot. Dacă vreţi să vă calculaţi caloriile puteţi folosi calorii.oneden.com, aici găsiţi aproape orice produs ce se află pe piaţa românească şi dacă nu-l găsiţi, îl puteţi adăuga, pentru că sunt convinsă că nu cumpăraţi produse care nu au valorile nutriţionale.
– Mâncaţi ce vă place. Şi începeţi cu ceea ce vă place, nu mergeţi pe principiul „save the best for last” pentru că dacă mâncaţi ceea ce vă place mai întâi s-ar putea să vă săturaţi. Dacă începeţi cu ceea ce nu vă place, sigur mai rămâne loc pentru ceea ce iubiţi.

Cam asta am notat eu de la workshopul Mihaelei Bilic.
PS: cred că e un pic bitchy doamna doctor, dar până şi pentru asta o admir.
PPS: am cumpărat şi cartea „Trăiesc, deci mă abţin” a Mihaelei Bilic, o citesc şi apoi o împrumut. Cine o vrea să lase un comentariu şi discutăm.

Workshop cu Mihaela Bilic – „Cură de slabire sau stil de viaţă?”
Etichetat pe:        

3 gânduri despre „Workshop cu Mihaela Bilic – „Cură de slabire sau stil de viaţă?”

  • 5 martie 2012 la 12:00
    Legătură permanentă

    Frumos! Ce ma bucur ca ai postat despre workshop.
    Eu am vazut-o de multe ori la TV pe tanti asta si chiar mi s-a parut ca stie ce vorbeste, dar tot timpul am fost prea lenesa sa ma apuc de pus in practica ce zice ea.

    Ma bucur ca am aflat si lucruri noi, cum e faza aia ca trebuie sa iti pastrezi 6 luni o greutate ca sa iti resetezi metabolismul.

    Sa ne povestesti cum ti se pare cartea ei. De mult vreau sa o citesc si eu.

    Răspunde
  • 6 martie 2012 la 12:05
    Legătură permanentă

    io io… vreau cartea :D… in rest.. minunat articolul… desi EU AM 5 MESE PE ZI!! stii ca militez pt 3 mese + 2 gustari.. siiii.. am ca principal argument cele 15 kile pe care le-am dat jos!!

    Răspunde
  • Pingback: Cum să renunți la workshop-urile de nutriție » Idaho un blog de Corina Georgescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *