De când mi-a intrat în tărtăcuță ideea de organiza și cea de-a treia ediție a turului Prin Bucureștiul Meu, mă tot conversez cu diferiți oameni pe subiect. Cum să fie? Când să fie? Ce să vedem și ce să facem? Nu strică niciodată un pic de brainstorming și îl tot fac, aproape tot timpul mă gândesc la asta și am o ditai lista de idei salvate în Keep, majoritatea prostii.

Marți, m-am întâlnit cu un fost șef și el îndrăgostit de capitală ca mine. Vorbeam noi la un Ice Tea și o țigară și mi-a spus care sunt pentru el cele 2 mari atuuri ale Bucureștiului. Eu o tot aruncăm pe aceea cu eclectismul că, deh, îmi plac cuvintele mari și greu de pronunțat.
Tipul a zâmbit ca atunci când vezi un copil prost dându-se cu capul de ușa din sticlă și mi-a răspuns un „Nț!” apăsat.

Iată care sunt cele două puncte cu care Bucureștiul bate alte capitale la suburbii:

 1. E un oraș aproape non-stop. Cârciumi deschise până la 4 dimineața, chioșcuri deschise tot timpul, nu există loc în Bucureștiul ăsta să nu găsești un nonstop de unde să îți iei o sămânță, un Chardonnay și o cutie de prezervative.
 2. E Mecca-ul fumătorilor europeni. Putem număra pe dește localurile unde nu se poate fuma în București. În rest, narghilele, țigări în menu și scrumiere pe fiecare masă de restaurant.

În cazul fumatului bănuiesc că Ministerul Sănătății și Uniunea Europeană nu ar fi prea încântate, dar francezul sau germanul cărora le îngheață deștele pe țigară în luna ianuarie, la colț de stradă, ar saluta ideea cu un foc de brichetă.
Ce frig am încasat la începutul anului în Paris încercând să finalizez un Marlboroi, numai cocoașa mea știe. Și recunosc, e un obicei puturos, nesănătos și ucigător, dar dacă tot suntem atât de permisivi (slavă Providenței!), măcar să facem bani din chestia asta.

Acum stau și mă întreb, înlocuim frunza udreană cu o frunză de tutun?
PS: Craig s-a gândit deja la asta de anul trecut.
624px-Nicotiana_glauca_leaf_Los_Angeles

Play Music - Asculta muzica online

Cum să promovăm Bucureștiul?
Etichetat pe:    

2 comentarii la „Cum să promovăm Bucureștiul?

 • 29 iunie 2013 la 01:07
  Legătură permanentă

  „Iată care sunt cele două puncte cu care Bucureștiul bate alte capitale la suburbii:

  E un oraș aproape non-stop. Cârciumi deschise până la 4 dimineața, chioșcuri deschise tot timpul, nu există loc în Bucureștiul ăsta să nu găsești un nonstop de unde să îți iei o sămânță, un Chardonnay și o cutie de prezervative.”

  …Centrul Bruxellesului (Anspach, Bursa, Ste. Catherine etc) e la fel de bogat în cârciumi, alimentare şi chioşcuri non-stop.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.