guest post Radu Georgescu

Ubik 3 1992. Ubicuitate. Fenomene psi. Telepaţi. Precogi. Antiprecogi. Moarte. Semi-viață („Half-Life”). Reîncarnare. Efigiile lui Walt Disney şi Fidel Castro pe moneda de 50 de cenţi a Confederaţiei Nord-Americane. Un „Matrix” avant la lettre, scris în ‘66 şi publicat în ’69. O carte în care numai poţi fi sigur de nimic din această lumea. O realitate care pare a fi realitate. Limbo. Purgatoriu. Schimbarea trecutului. Dezvăluirea viitorului. Atmosferă victoriană. Bărbaţi în fuste, de parcă ar fi fost Ismail al lui Urmuz. Dumnezeu „în mocirlă” („God in the gutter”). O lume în care Dumnezeul suprem, cel care dă viaţă, este un tub de spray, produs de UBIK.

O carte pe care am citit-o prima dată prin ’86 – ’87, primită de la un francez darnic. Atunci nu am putut să o termin, lumea din UBIK suprapunându-se peste cea funebră în care trăiam. Acum câteva zile am terminat-o cu greutate, pentru a fi pregătit la întâlnirea Clubului de lectură Nemira.
Am descoperit aici un traducător, care din dorinţa de a-şi apăra autorul preferat s-a pierdut printre cuvinte.

Aştept acum următoarea întâlnire. La care sper că personajul principal va fi luminosul şi optimistul Sir Arthur C. Clarke.

*sursa foto

Play Music - Asculta muzica online

Despre un Dick cu UBIK

Un comentariu la „Despre un Dick cu UBIK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.