În lumina articolului de ieri despre Luna Sănătății Orale, mi-am dat seama că eu am fost cu Canishul propriu și personal la veterinar cu scopul precis de a-i curăța dinții. Pentru că ajunsese animalul să fie armă chimică. Unde își deschidea el botul se usca iarba, se otrăveau fântânile și se ardeau ogoarele.
Vă jur, tragedie! Dacă ne urcam într-o mașină, mergeam cu geamurile deschise, altfel habitaclul era poluat pe vecie. Așadar, am luat decizia că trebuie să ne programăm la un detartraj pronto, fiidncă relația noastră era pe ducă (Cărel, Blacky, îți pute botu’!)
Nu stau să vă povestesc despre detartrajul în cazul oamenilor. Părerile sunt împărțite – ba e bun, ba e rău. Eu plec de la premisa că un medic stomatolog știe despre dinți mai multe decât știu eu.
Am stat, am studiat piața, ale cărei prețuri variază între 70 lei și 200 lei. Dar ce îmi doream eu pentru animalul meu era un detartraj fără anestezie. Are inima un pic mai sensibilă și nu vreau să-l anestiez fără un motiv solid. Am stat, am căutat și i-am găsit pe cei dispuși să plece de la „Anesteziem doar dacă e nevoie”, pentru că majoritatea pleacă de la ideea sedării.
În ziua Domnului de 20 martie 2013, l-am luat pe junior, l-am cocoțat într-un taxi și am purces spre procesul de curățare a dințișorilor. A fost un moment trist pentru taximerist pentru că a trebuit să circule cu geamurile deschise în mijlocul lui februarie, dar și-a primit șpaga necesară (10 lei) și i-a trecut supărarea.
La ora 6 bătute pe muchie am pătruns în cabinetul veterinarului și la și un sfert a intrat flaușatul în sala de „operații”. În 40 de minute a ieșit cu botul fleșcăit de la aparatul air flow. Dar muuuuult mai puțin puturos.

image
Mamiiii, nu la doctor mamiiii!

După ne-am decis că dacă tot am ajuns la doctor să prestăm și o ureche, o glandă și o gheară. Doctorul, care este o doamnă (nu cred în d-astea cu doctoră, ingineră, președintă) a zis că trebuie să prestăm un antibiotic pentru a nu se infecta gingiile, iar așa de rămas-bun un antiinflamator. Total pe bon 107 lei.

Dacă vă doriți un cățel căruia nu-i puche gura, vă recomand să vă interesați de un vet care îi poate curăța dinții de tartru. Dacă se poate fără anestezie sau sedare cu atât mai bine. Și dacă sunteți din București vă pot spune unde l-am dus eu pe blănos. Dacă vă interesează.

Play Music - Asculta muzica online

Îi miroase botul? Du-l la detartraj
Etichetat pe:            

Un comentariu la „Îi miroase botul? Du-l la detartraj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.