Fix acum o săptămână, pe vremea aceasta, mă apucau furnicăturile din cauza că eram într-un tren, unde nu aveam loc pentru picioare și mirosea ciudat. Nu îmi plac plimbările cu trenul, oricât de plăcută ar fi compania și am avut niște colegi tare mișto. Dacă mă gândesc bine, nu am fost cu trenul din iulie 2010 când Andrei Crivăț m-a invitat #princlujulmeu. Tot Andrei Crivăț a reușit să mă scoată din București, cu trenul!, pentru a-mi arăta Sibiul. Atât de mult îl iubesc eu pe Crivăț, să ne-nțelegem, încât suport frigul oferit de CFR – am avut parte de un tren spre destinație în care cred că la un moment dat m-am desprins un pic de corpul care era congelat.

După frigul pe care l-am mâncat în drumul spre Sibiu, căldura Hotelului Continental Forum a fost cea care m-a adus la viață și dușul fierbinte pe care l-am făcut imediat cum ne-am cazat, pe la ora 12, nu 14 cum se întâmplă peste tot.

În primăvară m-am plimbat pe holurile Continentalului bucureștean și admiram munca depusă de cei care au renovat unul dintre cele mai vechi hoteluri ale capitalei.

Exact aceeași atenție a fost acordată și la renovarea hotelului din Sibiu, care la fel ca cel din București are o istorie interesantă. Clădirea a fost construită între anii 1876 – 1877 și a suportat modificări de-a lungul timpului, ajungând să fie unul dintre cele mai frumoase hoteluri din oraș. (cei care vor să afle mai multe detalii, îmi pot lăsa un comentariu și le trimit un mail cu un document de 5 pagini)

Puncte forte? Suficiente. Prize multe în cameră (2 lângă noptieră, accesibile) internet wi-fi cu nemiluita și o căldură să pună sângele în mișcare și unei reptiliene ca mine. Puncte slabe? Unii ar spune baia cu geamuri de sticlă transparente, dar nu e ceva ieșit din comun.

Dar să revenim la povestea #prinTransilvania powered by Transavia. Ziua de sâmbătă a fost rezervată plimbărilor prin orașul Sibiu, în plin Târg de Crăciun.

Probabil că majoritatea s-ar fi uitat după jucării, cadouri și alte nebunii, eu m-am uitat după căței.
Probabil că majoritatea s-ar fi uitat după jucării, cadouri și alte nebunii, eu m-am uitat după căței.

Am sporovăit cu ceilalți invitați, l-am serbat pe Seniorul Andrei Crivăț – să ne trăiești! – și am așteptat ospățul cu rețete boierești de duminică.
Și ce ospăț a fost! O ruladă de pui cu feta de se topea în gură și pui cu legume și sos de rodii, iar eu sunt nebună după puiul cu sos de rodii. Aș fi cerut rețeta, dar mi-a fost jenă să-l deranjez pe chef-ul de la Continental.
Faimosul pui cu legume și sos de rodii de care m-am îndrăgostit
Faimosul pui cu legume și sos de rodii de care m-am îndrăgostit

A fost un week-end pentru sufletul meu, în care am revăzut oameni dragi, am râs și culmea! nu am mâncat kurtos kalacs.

Rețete boierești #prinTransilvania
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *