De vreo 5-6 luni nu mai ascult altceva în afara radioului ClassicFM, l-am setat pe tabletă în rad.io ca favorit și cu el mă trezește alarma.

Nu, nu e vorba de fiță, doar că sunt extrem de obosită și ClassicFM îmi oferă exact genul de background muzical pentru a lucra sau citi. Din păcate, nu pot asculta radiouri românești nici dacă mă plătește cineva. Prea multă prostie și superficialitate pentru gustul meu.

Faza interesantă este că de când am început să ascult acest radio am găsit niște bijuterii muzicale.
Primul e Martynas, un băiat care a participat și câștigat concursul Lithuania’s Got Talent și acum și-a lansat primul album la Decca Records.

Următoarea este Laura Wright, noua mea obsesie muzicală. Una dintre sopranele preferate ale Regine, cea care cântă imnul pentru England Rugby. Laura a lansat pe 23 iulie EP-ul The Sound of Strength cu care a dat un refresh muzicii clasice, reușind să transforme o piesă superbă Agnus Dei a lui Samuel Barber.

Iar azi am prins o nebunie pe site în secțiunea dedicată Bristol Proms 2014, un festival de muzică clasică unde ieri, Will Gregory pe care îl știm de la Goldfrapp a avut interpretare foarte interesantă Concertului Brandenburgic No 3 Bach.
Comentariul lui a fost superb: „I think the purists should wake up and smell the coffee… The electronic approach to Bach is very successful, because you can really start to dive in and hear this musical landscape were everything is beautifully, mathematically relating.”

Ce mi se pare interesant este că acești oameni reușesc să aducă un suflu nou și probabil să dea o alură de coolness muzicii. Bach la Moog nu e o noutate, s-a mai făcut și sună tare bine.

Bonus: promovarea festivalului B-Classic cu un video clip al Simfoniei a 9 a Din Lumea Nouă a lui Dvorak.

Play Music - Asculta muzica online

Am dat-o în Classic
Etichetat pe:                

4 comentarii la „Am dat-o în Classic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.