Una dintre problemele mele legate de tableta cu Android era reprezentată de diacritice. Din sfântul an 2009 nu mai scriu fără diacritice decât pe telefon și tabletă. Și asta doar pentru că mi se pare o pierdere de timp să apăs lung pe tasta „s”, spre exemplu, pentru a alege „ș”.
Atunci când mi-am cumpărat tableta, în 2012 – un Samsung Galaxy Tab de 10.1 am luat-o cu tastatură cu tot, dar diacriticele rămâneau o problemă. Până azi, când într-un moment de plictiseală în tren m-am decis să caut pe neți răspunsul la întrebarea „cum să scrii cu diacritice pe tastatura de tabetă” și răspunsul l-am găsit într-un articol de pe CNet.ro, scris din ianuarie 2013.
Sincer, mă simt rușinată că nu am căutat și găsit rezolvarea aceasta mai devreme, dar mai bine un pic mai târziu!
Aplicația se numește External Keyboard Helper Pro și deocamdată scriu de pe versiunea de demo, varianta de tastatură Romanian Programmers cu care sunt obișnuită, dar acei 8.15 lei vor fi niște bani bine investiți.

Play Music - Asculta muzica online

Diacritice pe Android cu tastatură externă
Etichetat pe:        

Un comentariu la „Diacritice pe Android cu tastatură externă

  • 17 mai 2014 la 21:09
    Legătură permanentă

    Eu am alta problema, mi se pare ca a mea tastura de telefon este prea mica, butoanele sunt prea apropiate, as elimita sau dezactiva temporat 2-3 butoane.
    Crezi ca exista vro solutie pentru a mea cerere? multumesc anticipat!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.