În anul 2014, practic avem 9 zile libere, 3 din cele 12 zile libere, sărbători legale, declarate prin lege fiind în week-end.

Sursa Zilelibere.com

Practic, dacă nu scriem ceva cu „practic” vine poliția internetului și ne amendează.

Aproape toată viața mea profesională am lucrat în turism, un domeniu în care liberele legale nu au nicio treabă cu serviciul. Lucrezi fie în ture și atunci dacă prinzi un Revelion acasă te numești câștigător, fie în ture normale, dar nu o să ai liber pe 1 Mai pentru că hotelul e deschis și atunci și pentru că e nevoie de tine și atunci. De fapt, nu există zile libere în hotel, pentru că un hotel funcționează non-stop, și nu ca non-stopul de la scara blocului care se închide la 21.00, ci 24 din 24, 7 zile pe săptămână. Poate ai program redus, poate, dar sigur nu ai liber și pe și pe 2 cum se pare că va fi anul acesta pentru mulți. Pentru că ne „facem punte” și avem miniconcediu de 4 zile.

Pentru că am această experiență în spate, acum că lucrez în cu totul alt domeniu, unul în care liberele sunt libere, eu le văd ca pe un bonus, nicidecum ca pe un drept. Poate că percepția mea este eronată, din cauza anilor din turism, dar mi se pare și bizar să ai, așa, o liberă în mijlocul săptămânii, pentru că e 1 Mai, că serbăm munca prin beții și droguri ușoare în Vamă, sau grătare în pădure.

Și stând luni seara, îmbrăcată în pijamale, pregătindu-mă să mă duc la muncă marți ca și cum ar fi o luni, mi-am dat seama că peste o săptămână avem iar liber. Și mă gândeam că într-o oarecare măsură, liberele astea mă enervează pentru că îmi dau programul peste cap, program care și așa este dat peste cap că tot îmi propun să mă obisnuiesc să mă trezesc la 6, ca oamenii normali.

Play Music - Asculta muzica online

Dintr-o liberă într-alta

3 comentarii la „Dintr-o liberă într-alta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.