Azi am avut temă pentru acasă să cumpăr bilete pentru drumul spre Timișoara. Asta pentru că am biroul lângă Gara de Nord.
În pauza de prânz am dat o fugă până la agenția Grivița, în care tăntici așezate frumos la ghișee în fața unor calculatoare cu Windows XP vindeau bilete de tren cetățenilor ce stăteau regulamentar la coadă.
Totul normal până acum, ceea ce urmează este însă fabulos.

I-am spus doamnei ce vreau și am asteptat liniștită. La un moment dat îmi trece razant o idee de copil blond și o întreb dacă pot primi factură, că evident doar că îi trebuiesc datele. Fac rost de date, i le ofer doamnei care se ridică, se mută la altă masă și ia un facturier în brațe. Atunci am simțit cum sunt prinsă într-un vortex și transportată înapoi în timp până acum vreo 10 ani.
Pentru că în ciuda faptului că am trimis sonde în afara Sistemului Solar, am descifrat ADN-ul și ne jucăm cu bosonii Higgs, în ciuda tutoror acestora, în anul Domnului 2014 CFR nu are sistem de facturare.

unnamed

poza

Play Music - Asculta muzica online

CFR te transportă în trecut

11 comentarii la „CFR te transportă în trecut

 • 4 aprilie 2014 la 07:08
  Legătură permanentă

  TAROM-ul ia pe București-Timișoara, pentru ziua de Miercuri, 90€. Nu ieși mai ieftin? #justsaying.

  Sistemul de facturi e pentru nostalgici. Cum ar putea să mai spună alde Șova că s-a pierdut contractul, dacă nu se face totul în birocrație ca la 1700?

  Răspunde
  • 7 aprilie 2014 la 13:09
   Legătură permanentă

   Pentru că nu plec singură și persoana care mă însoțește are niște probleme cu avionul…

   Răspunde
 • 4 aprilie 2014 la 09:41
  Legătură permanentă

  Cătinel, cătinel. Probabilv or ajunge la un moment dat să aibă şi un sistem de facturare, dar la noi ştii că toate se fac ardeleneşte style, aşa că… e bine că au putut face o factură chiar şi aşa. :)

  Răspunde
 • 8 aprilie 2014 la 07:44
  Legătură permanentă

  si biletele online trebuie sa le listezi neaparat pentru ca nu au un sistem de verificare.
  nu este suficient sa te identifici cu un document, trebuie sa-l si listezi, asa ca daca nu ai imprimanta, adio bilete online

  Răspunde
  • 9 aprilie 2014 la 13:45
   Legătură permanentă

   Biletele online nu trebuiesc tipărite, trebuie să-ţi notezi doar codul de identificare şi să te legitimezi cu un act de identitate. Am mers de mai multe ori cu bilet online şi niciodată nu am tipărit biletul şi nici nu mi-a fost cerut. Şeful trenului primeşte la începutul cursei o listă cu persoanele care au bilet online şi locul ocupat de acestea, aşa că de multe ori e posibil să nu fii întrebat nimic, dacă stai pe locul respectiv.

   Răspunde
   • 18 aprilie 2014 la 09:10
    Legătură permanentă

    Depinde pe cine nimeresti pe tren. Mi s-a intamplat sa-mi faca scandal urat ca nu am biletul online tiparit, desi in alte randuri nu fusesera nici un fel de probleme.

    Altfel, dintr-un avion Tarom de la inceputul saptamanii: bam, de unde a picat masa asta? bam, de unde a picat bratul asta de scaun? Ma intrebam serios daca nu cumva se dezintegreaza inainte sa aterizeze.

    Răspunde
    • 18 aprilie 2014 la 20:49
     Legătură permanentă

     Da, probabil ai întâlnit un naş care s-a ofticat că e cineva cu 5 minute mai deştept decât el sau poate pur şi simplu avea o zi proastă.

     Erai pe o cursă internă sau externă cu Taromu? Am zburat în 2011 spre Atena cu un ATR şi nu arăta foarte bine, însă n-a picat nimic din el :)

     Răspunde
 • Pingback:Ce n-au înțeles încă angajații CFR (dar și alții)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.