Scriam acum 2 zile despre campania celor de la Unicef, campanie care îmi place, dar îmi dă senzația că nu îi afectează pe cei care își agresează copiii, ci tot pe cei care nu.
Mă întrebam atunci dacă cei care ar trebui să renunțe la violență sunt “atinși” de acest clip? Ajunge la ei? Îi impresionează?

Ca orice om care are internet cu 39 de lei pe lună (ăsta e abonamentul meu la RDS, ăla pe care uit să îl plătesc) am trimis un mail către bucharest@unicef.org în care îi întrebam dacă au făcut studii pe această campanie? Are rezultate printre cei care își agresează copiii?

Azi am primit răspunsul pe care vi-l ofer cu copy-paste (complet nealterat, mai puțin linkurile)


Buna ziua,

Va mulțumim foarte mult pentru sustinerea campaniei. Am vazut ca ati postat si pe site-ul dumneavoastra.

UNICEF a demarat anul trecut o campanie de trei ani împotriva violentei cu scopul de a atrage atenția asupra violenţei asupra copilului, susținută de intervenții de mobilizare comunitară la nivel local. Am facut si cateva pagini pe site-ul nostru unde gasiti o brosura si infografice cu cifre despre violenta: http://www.unicef.ro/stopviolentei/despreviolenta/

Pentru a avea un impact si a schimba o atitudine este nevoie de timp, adica de mai multi ani. Interventiile noastre sunt la nivel national – informare si constientizare, dar si local cu autoritati, asistenti sociali, asitenti medicali si mediatori scolari pentru a schimba atitudinile si comportamentele familiilor/parintilor si ale comunitati.

Intrebarea dumneavoastra este foarte pertinenata si la subiect. Avem un baseline pentru 2013 si planificam o analiza asupra schimbarii atitudinii. In 2013, campania a atras atentia asupra diferitelor forme de violenta, anul acesta adresam violenta verbala, iar anul viitor ne vom concentra atenia asupra violentei in scoli. Pentru a avea date cat mai clare este nevoie sa desfasuram mai multe activitati care necesita timp si abia apoi vom face publice datele. Va rugam sa urmariti site-ul nostru si canalele de social media. Noi ne dorim cel mai mult sa anunta o schimbare a atitudinii in bine fata de violenta asupra copiilor.

Pentru orice detalii nu ezitati sa ma contactati.

Zi frumoasa,
Raluca


Eu cred că ipotetica mea vecină de la etajul 3 va rămâne complet neafectată de această campanie. Este frumoasă ideea de a le arăta oamenilor cam cât de greu poate fi pentru copiii abuzați verbal, dar cred că nu are o aplicabilitate în România anului 2014.

Play Music - Asculta muzica online

Unicef se luptă pentru copii
Etichetat pe:    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.