Jur că uneori femeile din România în loc să își găsească niște reprezentante mai breze decât Udrea sau Grapini stau și victimizează în online. Și pentru că nu le ajunge internetul românesc, trec Prutul în fugă și se iau de o moldoveancă inofensivă. Și pentru că feministoidele s-au bășicat pe internet că nu văd inputul femeii și se rezumă doar la fericirea bărbatului, le dau răspunsul eu. Păi fetelor, începe din start declarând că e fericită și că a învățat nește chestii pe care le dă mai departe. Care chestii nu sunt inginerie spațială și nici măcar decalogul patriarhatului. Sunt o listă de to do’s ca să meargă relația. Așadar să traduc cele 8 reguli.

1. Nu îți bombarda soţul când vine horopsit şi obosit după muncă. = Nu-ți fute partenerul/partenera la melodie. Două exemple: o prietenă era să se despartă de prieten pentru că acesta se plângea tot timpul de job. Un prieten a divorțat pentru că nevastă-sa îi toca nervii.

2. Întâmpină-l acasă binevoitoare și cu zâmbetul pe buze = zâmbește în pula mea, că nu te doare fața! Și tu când vii acasă iți dorești un partener relaxat, nu unul încruntat.

3. Un bărbat împlinit e un bărbat sătul = self explanatory și are reciprocă. Dacă mi-e foame fac urât. Ajungi acasă primul, fă-i de mâncare.

4. Bărbatul e un vânător… deci carnivor = na, nimeni nu vrea un gălbejit lângă ea.

5. Lasă-l să mai scape de tine = cel mai bun lucru într-o relație este „girls/boys night out”. Aveam un nene coleg, avea cu nevastă-sa o regulă. Marțea ea ieșea cu fetele, vinerea el mergea la poker cu băieții. Sâmbăta era pentru familie. Regulă sfântă, de ani de zile. El zicea că le-a salvat relația.

6. Dacă tu nu vrei nu înseamnă că el nu are nevoie. – doh. Și sexul e bun pentru migrene.

7. Cel mai frumos cadou pentru soț – 1 ora de liniște = cel mai frumos cadou pentru partener e o oră de liniște. Amantul este genul căruia ii place să se audă. Și vorbește cu orele. Am ajuns să îmi creez un loc al meu special unde mă duc cu mintea când el începe să construiască teorii de ore întregi.

8. Nu faceți prea des curățenie în dulapul său = ce căcat cauți tu în lucrurile ei/lui?

Da, articolul pare scris de o tanti gospodină, dar dacă îți scoti capul din curul de feministă și îl judeci la rece, disecând ce spune femeia aia acolo, realizezi că sunt sfaturi de bun-simț. Și până la urmă, nici măcar nu vi le-a impus. Dar e mai interesant să o transformi în portdrapelul arhaismului și al mentalității patriarhale.

PS: nu știți voi cât de feministă sunt eu. Dintr-o linie de femei puternice. Pe vremea când bunicile voastre acceptau o palmă că e normal, străbunică-mea avea pistolet în geantă și îl impușca pe bărba-su pentru că lovit-o. În anii ’40 să divorțezi era o dovadă de tupeu. Și în anii ’70, ca bunică-mea care era analist programator la Centrul de calcul al Ministerului de Finanțe. Iar aceste femei puternice m-au învățat să nu accept nimic din ceea ce nu-mi place, m-au învățat că respectul este o chestie pe care o câstigi și că bărbații trebuie priviți ca parteneri. De asemenea, m-au învățat să nu judec oamenii. Prea mult.

Play Music - Asculta muzica online

Articolul lui Lilu tradus în română
Etichetat pe:    

7 comentarii la „Articolul lui Lilu tradus în română

 • 25 iulie 2015 la 13:31
  Legătură permanentă

  Doua lucruri contestez la articolul asta: Totusi esti cam feminista si… nu ai pula:))). In rest, respect;).

  Răspunde
 • 26 iulie 2015 la 00:07
  Legătură permanentă

  Nu inteleg de ce ai simtit nevoia sa-i faci o apologie „moldovencei inofensive”. Te rog sa ne traduci si continuarea acestui articol, e postat pe blogul Lilu. Citat din Continuarea: Ce face un barbat iubitor pentru sotia sa: „Barbatul meu e rabdator si intelegator. Deseori sotia sa mimeaza ca doarme doar ca sa scape de partida de „viol marital”. El, intelept se culca langa ea si o saruta de somn usor.” Hahaha.

  Răspunde
  • 26 iulie 2015 la 11:43
   Legătură permanentă

   Pai cu femeie ca tine decat s-o tie pe a ta mai bine s-o tie pe a alteia;). Daca procepi metafora;).

   Răspunde
 • 26 iulie 2015 la 14:51
  Legătură permanentă

  Da, esti subtil. Iar tu, presupun, esti rabdator, intelegator si intelept. Hop sa jignim, nu ne incurcam in argumente, e pierdere de timp.

  Răspunde
 • 10 august 2015 la 11:17
  Legătură permanentă

  Lăsând la o parte ce se spune despre apetitul lor sexual, moldovencele, mă rog, moldovenii în general sunt mai puțini păcătoși față de noi. Cea mai vulgară emisiune tv de la ei e cea în care se vorbește biologic despre sex. Nu găsesc niște cuvinte să-i descriu :)). Cert este că unei moldovence nu i se va părea ceva dubios în articolul scris de tipa asta.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.