Citeam la Manuel Cheța un articol dezamăgit în care povestește cum țiganii din jurul Brașovului aruncă cu pietre în bicicliștii plecați la pedalat.

Manuel e supărat că s-a ajuns în acel punct în care a fost chemată poliția pentru a-i escorta pe cei care treceau prin satul Araci, care se pare că este la granița dintre Județul Brașov și Județul Covasna. Se vede în articol că el pune suflet și este demoralizat de sitația tristă în care s-a ajuns. Ba chiar la un moment dat folosește expresia „stat in stat”.

Pentru că m-a impresionat articolul lui și pentru că am citit prea mult junk la viața mea, mi-am amintit de un articol citit acum ceva timp. În acel articol, serios de altfel, era studiat comportamentul maimuțelor, în mod special obiceiul acestora de a arunca cu rahat în trecători. Un grup de cercetători a studiat cimpanzeii și a aflat că cei care aruncă și nimeresc se pare că sunt și cei mai inteligenți. Mai mult, diferența este că au o zonă a cortexului mai dezvoltată, aceeași zonă fiind asociată cu vorbirea în cazul oamenilor.

Interesant ce paralele face creierul nostru, nu? Mi-ar fi plăcut să nu am motivele necesare pentru a lega cele două informații. „Nu de alta, dar pentru maimuțe nu se plătesc mulți bani întru integrarea în societate…”

Play Music - Asculta muzica online

De ce aruncă țiganii cu pietre?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.