Urmăresc in jur de 150 de bloguri românești zilnic, la care adăugăm bloguri din afara țării și magazines. Feeldy-ul meu îmi arată în fiecare dimineață că am de citit peste 500 de articole. Nu vă speriați, nu le citesc pe toate 500, dar spicuiesc.

Zilele acestea a aparut o nouă discuție aprinsă pe bloguri, necesitatea unei asociații a blogurilor, o formă de legitimare și de responsabilizare a bloggerilor și blogurilor. Linkuri: TVDECE, Groparu, Arhi, Manafu și Dorin Lazăr

Vă rog frumos! Încălziți un pic apa aia, că își pierde lumea mințile! Citesc cât de multe beneficii ar oferi o asemenea asociație, fie ea locală sau naționala. Și cum am ajunge pe noi culmi ale intereselor blogosferei, am deveni mai buni, mai puri, mai albi.

Dar se uită niște elemente esențiale. În primul rând, blogosfera este fragmentată, dezorganizată, împărțită pe bisericuțe. Mulți dintre bloggerii cunoscuți sau mai puțin cunoscuți se dezic de termenul „blogger” pentru că a ajuns să aibă conotații peiorative. Unii deja susțin că sunt publisheri.

În al doilea rând, blogosfera este uriașă. Îi cuprinde și pe Zoso, Arhi, Manafu sau Eftimie, dar o cuprinde și pe Violeta Hasan.

Dacă am include cele 88204 bloguri conform Zelist, probabil că am putea face un partid. Dar din păcate, fragmentarea de care vorbeam mai devreme ne-ar împiedica să fim uniți. Dacă nu cunoașteți de orgoliile din blogosferă, înseamnă că nu știți blogosfera.

Mai mult, blogosfera este pe zone: beauty, fashion, food, IT, mămici. Acolo din nou avem lupte între membri, acuzații și „de ce pe mine nu m-a invitat brandul x la eveniment?”, întrebare care se aude și în zona generalistă.

Argumentul care închide totuși discuția despre o asociatie a bloggerilor este reprezentat de modelul cel mai apropiat de zona bloggingului – Uniunea Scriitorilor.

Vreți o asociație? Una cu carnet de membru, cotizație și premii interne? Așteptați-vă la un Manolescu.

Play Music - Asculta muzica online

Degajați internetul, nu avem nevoie de aglomerări
Etichetat pe:            

10 comentarii la „Degajați internetul, nu avem nevoie de aglomerări

 • 24 iunie 2015 la 18:01
  Legătură permanentă

  Nici un om sanatos la cap nu se asteapta la o aderare in masa, o armonie peste noapte in toate nisele, un armistitiu intre anumite parti dupa un razboi rece de aproape 10 ani.

  Ideea asociatiei de la Cluj a aparut tocmai „din cauza” fragmentarii de care zici, Corina. Eu am spus ca astept sa vad ‘misiunea” ei. Apoi ma pronunt pe subiect!

  Cred ca sunt totusi cateva lucruri bune pe care o asociatie le-ar putea face.

  Răspunde
  • 24 iunie 2015 la 18:06
   Legătură permanentă

   Eu cred că dacă se putea „reglementa” ceva în zonă, trebuia făcut în 2007 – 2008. Acum e prea târziu. Fragmentarea, orgoliile, bisericuțele vor face în așa fel încât nici măcar „misiunea” asociației nu va lua ființă. Sunt realistă, e un proiect mort în fașă.

   Răspunde
 • 26 iunie 2015 la 17:15
  Legătură permanentă

  Fragmentarea aia e fireasca. Majoritatea bloggerilor d-aia sunt bloggeri, pentru ca le place sa actioneze pe cont propriu. Nu sunt anti-sociali, dar sunt mai individualisti si, sa recunoastem, nu le au cu munca in echipa. Si, poate cel mai important, toti sunt proprii lor sefi. Oricat de utila ar fi pe hartie ideea, aplicarea ei este imposibila.

  Răspunde
 • 4 iulie 2015 la 10:58
  Legătură permanentă

  Este uşor să îţi dai cu părerea despre oameni sau situaţii pe care nu le cunoşti. Deşi cam toţi facem asta , să fim serioşi.
  Nimeni nu poate învăţa dacă nu se vin cu critici constructive, un pic de sprijin, etc.
  Mai ales la vârsta ei!
  :(

  Răspunde
  • 6 iulie 2015 la 13:22
   Legătură permanentă

   Îmi dau seama că este vorba de Violeta Hasan, dar nu văd care este problema. Eu am spus doar că blogosfera este mare și că îi cuprinde pe toți.

   Răspunde
   • 10 iulie 2015 la 10:48
    Legătură permanentă

    Nu este o problemă!
    Dar în mod sigur câteva sfaturi binevoitoare ar fi ajutat-o mai mult. Sau aşa cum am scris, poate o critică constructivă!
    Pe FB, discuţiile au atins un alt nivel… :(
    Să auzim numai de bine!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.