În ’99 când a trebuit sa ne mutăm din Dorobanți, am văzut mai multe apartamente până să îl alegem pe ăsta. Și îmi amintesc că am dat peste un apartament foarte mișto, la primul etaj, doar verdeață în fața geamurilor, balcon lung și frumos, camere mari, bucătăria asijderea, doar vecinii ne-au speriat. Era vară, căldură mare și lăsaseră ușa apartamentului deschisă să se aerisească. Băi și trăznea un miros de mâncare cu ceapă prăjită în tot blocul. Acela a fost deal breaker-ul. Ne-am gândit că așa va fi toată viața noastră.

Șaisprezece ani mai târziu, vecinii de pe palier s-au decis că aerul condiționat nu le este suficient, că geamurile nu le ajung și au deschis ușa apartamentului. Și așa cum îi șade bine unei țățici precum vecina a bătrână, 100 de kile pe un metru 50 înălțime, trăim cu prăjeli și ceapă. Plus că fii-su sau gineri-su, nu știu sigur, nu fumează în casă că nu se cade. Domnul fumează pe holul închis și neaerisit și își aruncă mucurile direct pe faimosul mozaic de Pantelimon.

Am fumat mai bine de jumătate din viață și niciodată nu am ieșit pe hol să fumez. Nici nu am fumat în lift. Tot timpul m-am gândit că poate altora nu le place mirosul.

Întrebarea este ce mă fac cu vecinii ăștia, acum cât stau acasă? Cum rezolv problema? Le bat la ușă și le zic direct? Bat apropouri? Mă resemnez? Las câinele să se cace pe preșul lor?

Play Music - Asculta muzica online

Deschide ușa, vecine
Etichetat pe:

Un comentariu la „Deschide ușa, vecine

 • 16 iunie 2015 la 11:31
  Legătură permanentă

  Eu aveam deasupra o duduie d-asta care scutura tot pe geam…si-ntr-o zi mi-am scos chipu` balai pe geam si mi-am luat niste bolovani in creieri, vita scutura salopeta lu` barba-su`, asa ca am luat vo` doua pungi d-alea de gunoi si m-am dus la ea, citez din memorie:
  Eo: Sar`na, uitati neste pungi de gunoi, sa nu mai aruncati cacaturi pe geam, sunt masini in parcare, parbrizele sunt scumpe si tocmai mi-am luat niste cataroaie in creieri, n-as vrea sa-mi stricati obiectu` muncii…
  Vita: DA` CE DRAGA, CREZI EU N-AM?!?!?!?!
  Eo: Totusi, daca doriti va pot arata cum se folosesc…
  Vita: TE ROG FRUMOS SA NU MAI SUNI LA USA LA NOI!

  M-a parat la tata :( si la sedinta asociatiei de proprietari a zis ca-s golan…da` n-a mai aruncat cacaturi pe geam

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.