Azi am reușit să ajung la East European Comic Con și recunosc că am rămas un pic dezamăgită. E posibil să fie și personalitatea mea de vină, posibil să fie și imaginea pe care mi-am făcut-o urmărind ce s3 petrece pe afară, dar mi-a părut cam românească chestia.

Să începem cu începutul. Poate că nu a fost cea mai bună idee ca acest Comic Con să aibă loc la Romexpo, pentru că Romexpo transpira comunism. Din nou, poate sunt eu de vină, că îl știu de când aveam 5 ani. Prima mea vizită acolo a fost în ’88, la un TIBCO.

Dar nu sunt eu de vină, pentru că dacă lăsăm turnicheții de la intrare deoparte, nimic nu s-a schimbat în Romexpo. Nimic de pe vremea când îmi pierdeam vremea pe acolo la târgul de turism. Aceiaşi angajați sictiriți, aceleași mochete roase, aceleași pavilioane prăfuite.

Acum, să nu îi bârfim doar pe cei de la Romexpo. Nici organizatorii Comic Con nu s-au obosit cu o semnalizare cum sa intri, așa că iată-ne ca două flori pe mine și amicul cu care am mers, încercând să aflăm cum se intră la sindrofie. Niște doamne scârbite de noi, de viață și de ploaia lejeră de afară ne-au explicat că intrăm pe la poarta B, de parcă noi ar fi trebuit să știm dinainte unde este poarta cu pricina, mai ales ca pe bilete scria Poarta B și un banner mare prins de un gard era intitulat cum altfel decât „Poarta B”. Așa cum zicea și amicul meu, să ajungi la Comic Con este un quest în sinea sa.

Intr-un final am reușit să pătrundem pe tărâmul miraculos al romexpoului și am aflat ca alături de Comic Con are loc și festivalul internațional al transportatorilor. Ceea ce mi s-a părut amuzant. O juxtapunere interesantă.

Cele două pavilioane ocupate de Comic Con nu m-au impresionat. Doi-trei oameni își făceau poze la Tardis, prea puțini la John Noble și per-ansamblu o senzație de treabă încropită pe genunchi. Din nou, e posibil să fi fost influențată de starea pavilioanelor.

Am văzut mai multe standuri, majoritatea cu action figures Game of Thrones care nu mă pasionează. Am văzut un Ironman superb de 1150 lei. Frumos. Aproape veridic, dar 1150 lei.

L-am întâlnit pe Puiu Manu care își promova cărțile și care ne-a povestit cum i-a dat un autograf unei doamne pentru Alexandru, a întrebat-o dacă e soțul și ea i-a arătat spre burtică :)

IMG_20150510_132735

LE: am aflat și cine i-a cerut autograful.

Capture

I-am văzut pe cei de la Fredo&Pidjin, Abația sau Creative Monkeyz. La standul Robotzilor lumea stătea la coadă pentru poze. Am văzut și faimosul tron. Kitchos în film, kitchos pe viu, nu l-am pozat.

În pavilionul de games era o mare de copii pasionați de gaming.

IMG_20150510_135653

Cel mai mișto lucru din toată această experiență a fost să îl văd pe relaxatul John Noble fumând o țigară.

IMG_20150510_140735

Una peste alta, experiența a fost interesantă și o voi repeta și anul viitor, dar poate cu așteptări un pic mai scăzute.

A, da! Am văzut două gagici îmbrăcate ca Doctor Who.

Play Music - Asculta muzica online

Am fost la Comic Con 2015
Etichetat pe:

8 comentarii la „Am fost la Comic Con 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.