Dacă ne gândim un pic, anul acesta a avut deja patru filme cu spioni. A început în trombă cu Kingsman, a urmat Spy, apoi Mission Impossible și acum The Man from U.N.C.L.E.. Să fie oare filmele cu spioni noile filme cu supereroi? E adevarăt, că ne-am cam săturat de eroi cu superputeri, mai vrem și oameni „normali” care să știe să se bată foarte bine. Doar să nu ajungem la suprasaturare.

Dintre cele patru filme, eu am văzut doar două, dar am senzația că sunt și cele pe care trebuia să le văd. Dacă Spy mi s-a părut complet lipsit de veracitate, cine crede că o conțopistă grasă poate ajunge spioană internațională? Iar Mission Impossible mi-a fost „decriptat” de Dan Alexe, Kingsman și The Man from U.N.C.L.E. se pare că sunt cele mai apropiate de „genre”. Bine, dacă stăm și ne gândim un pic, serialul care a stat la baza filmului, a fost unul dintre serialele care au definit zona și care a devenit un element al culturii pop. Iar acesta, la rândul său avea un precursor cunoscut – pe James Bond. Chiar Ian Fleming a fost unul dintre cei care au contribuit la conceperea sa, după ce a fost abordat de unul dintre producători. Serialul a devenit un hit în State, unde la un moment dat avea o cotă de 50%. Jumătate din populația Americii se uita la acest serial.

Premisele oricum erau mai interesante decât clasicele filme în care spionii aparțineau unei agentii precum CIA sau MI6. Acum avem două personaje principale, ușor antagonice – americanul Solo și rusul Kuryakin, care îsi unesc forțele împotriva unei organizații mondiale care vrea să subjuge omenirea. Dar destul despre backgroundul acestui film. A propos, Kingsman a fost și un omagiu adus acestui serial.

Filmul, spre deosebire de ceea ce suntem noi obisnuiți nu are foarte multe explozii și nici gadgeturi ieșite din comun, totuși vorbim de anii ’60, pe vremea aceea aveau microfoane butucănoase și benzi magnetice, iar cel mai cool gadget este un laser cu care Kuryakin taie un gard de sârmă. Dar tocmai acesta este farmecul filmului. Decorurile, rochiile, bijuteriile și mașinile acelor ani ne vor încânta oricând.

Ritchie a reușit să aducă pe ecran atmosfera filmelor anilor ’60 prin cadrele folosite și prin scenariul plin de glume mai mult britanice decât americane. Iar coloana sonora face toți banii. Dar nu este filmul la care te-ai aștepta de la Ritchie, dacă vrei Lock, Stock and Two Smoking Barrels.

Povestea e simplă, cei doi spioni alături de tânăra fiica a unui fost om de știința al SS-ului, pleacă în căutarea acestuia care se pare că a fost pus de către o mână de foști naziști să construiască o bomba atomică, cu care vor să recucerească lumea. Până la urmă echipa celor trei învinge, lumea este salvată și noua organizație U.N.C.L.E. ia ființă. Cu un final ușor deschis care ne poate lăsa impresia că vom avea o continuare.

Deocamdată, a avut un loc 3 onorabil în box office, să vedem ce face mai departe. Dar nu cred că va rupe.

Play Music - Asculta muzica online

The Man from U.N.C.L.E – bun de weekend
Etichetat pe:    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.