Aseară, urmărind facebookul și fiindu-mi foame pentru că sunt la dietă, mi-am dat seama că Pantelimonul nu are stemă. Aici nu vorbesc despre gluma pe care au făcut-o Năstase și Văcăroiu în 2005, desi îi putem înțelege că era între sărbători, s-au îmbătat și și-au șoptit „Coa’ hai să facem o nefăcută! Hai să facem orașul Pantelimon!” după care probabil au sacrificat un virgin sau ceva.

Nu, nu vorbesc despre orașul Pantelimon, care are o stemă făcută de un copil bolnav, săracul, de autism, ci mă refer acum la cartierul bucureștean ăla care petrece tot timpul, îl știți, Pantelimon.

Dar pentru a trece mai departe în narație, mai întâi trebuie să vedem stema orașul Pantelimon.

ROU_IF_Pantelimon_CoA

Înțelegem de ce e nenea cu aură în mijloc, deducem că ar fi Sfântul Pantelimon, apa am putea înțelege că este Colentina, dar zidurile acelea ce-s? Că nu prea au nici măcar asfalt, darămite ziduri de cetate.

Să revenim la cartierul Pantelimon, care sărăcuțul, uite că nu avea stemă. Și fiindu-mi foame, cum spuneam mai devreme, m-am decis să îi fac eu una care să îl reprezinte așa cum merită.

document

Să explicăm pe rând figurile heraldice ale acestui scut pentru că acestea sunt definitorii pentru acest cartier. Dar oare mai are rost? Sunt cum s-ar zice auto-explicative, iar deviza este inscripționată cu cerneală deasupra inimii fiecărui pantelimonez.

Play Music - Asculta muzica online

Heraldica Pantelimonului cu explicații cu tot
Etichetat pe:

Un comentariu la „Heraldica Pantelimonului cu explicații cu tot

  • 4 iunie 2015 la 09:54
    Legătură permanentă

    La prima stemă coroana de ziduri arată că este vorba de un oraș. Capitala are 5 fleuroane la coroana murală, restul orașelor câte 3. Asta indiferent de nivelul de asfaltare, așa cer legile heraldicii.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.