Aseară a avut loc Clubul de lectură Nemira cu numărul 29. De 29 de luni cei de la Nemira au organizat acest club și nu-mi dau impresia că ar vrea să se oprească. De peste doi ani ne întâlnim în mansarda Cărtureștilor de pe Verona pentru a discuta diferite cărți publicate de Nemira. Pentru că nucleul dur al clubului este pasionat de SF sau Fantasy, majoritatea titlurilor alese au fost… SF & Fantasy. Cu o mică excepție, anul trecut s-a infiltrat Doamna din lac a lui Raymond Chandler.

Luna aceasta am citit și discutat Lumina care se stinge de George RR Martin. Martin, deși acum este cunoscut pentru Urzeala Tronurilor, este un scriitor care știe să scrie și SF, un SF curat și cu o lume bine închegată. Poate de aceea a și reușit să cucerească inimile cititorilor cu ghemotron.
Unii dintre cei de la club au numit cartea o telenovelă, iar alții i-au spus space romance. Mie imi pare o poveste de dragoste, care poate oferi o imagine a lumilor închipuite de Martin. Povestea de dragoste este un pretext de ce ar fi dacă? Chiar dacă pesonajele nu sunt „iubibile”, nu crează o legătură cu cititorul și poate de multe ori îți vine să le dai cap în cap, ele oferă posibilitatea de a afla mai multe despre societatea lor și codurile lor morale.

Martin este iubit sau hulit, dar este un autor care are vână. Și umor.

Play Music - Asculta muzica online

Lumina care se stinge de George RR Martin
Etichetat pe:

7 comentarii la „Lumina care se stinge de George RR Martin

 • 28 iulie 2015 la 12:20
  Legătură permanentă

  Mie Peregrinările lui Tuf mi-au plăcut cel mai mult înainte de Game of Thrones. Cu cartea asta m-a cucerit :D
  De fapt, cred că apreciez la George R.R. Martin ceea ce apreciez și la King, faptul că reușește să mă surprindă de la carte la carte, cu tot felul de personaje pe care nu le aștept.
  Mie mi-a plăcut și Lumina ce se stinge. Și sincer, cred că cel mai mult am apreciat lumea construită în jurul personajelor. Eu de fapt asta caut în SF-uri și Fantasy, lumi imaginate de alții.

  Răspunde
   • 19 august 2015 la 17:06
    Legătură permanentă

    pai poate sa vina oricine? nu de alta, dar nu cunosc pe nimeni si pasionata de sf sunt. acum, io doar as vrea sa ascult, altceva nu sunt in stare sa faca din prea multa anxietate sociala :D.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.