Noțiunile noastre despre meniul americanilor sunt perfect influențate de filmele pe care le vedem. Eu par egzamplu, când mă gândesc la burgeri mă gândesc la Pulp Fiction – a Royale with Cheese.

Pentru ca Pizza Hut reprezintă bucătăria americană în România, în această vară lansează un meniu pilot la restaurantul de la Universitate. Acesta conține 4 tipuri de burgeri, coaste și niște nebunii de creveți și calamari deep fried.

Burgerul American pe mine nu m-a impresionat, dar am stat de vorba cu Directorul Operațional, care a urmărit modificarea fluxului tehnologic al bucătăriei pentru a putea introduce noile produse în meniu. Doamna director mi-a explicat că meniurile au fost construite cu ajutotul unui bucătar expert în bucătărie americană, care i-a spus ca noi romanii suntem obișnuiți cu prea multe sosuri. Și tind să îi dau dreptate, pentru că mie burgerul mi-a părut fad și simțeam că mai are nevoie de ceva. În schimb, burgerul cu bacon, mi-a plăcut mult mai mult pentru că are bacon și, evident, niște sos.

Tot cu doamna am discutat despre modificările făcute bucătăriei, modificări care chiar și în cazul unui program pilot care ține până în toamnă, tot se explică din punct de vedere economic. În primele săptămâni investiția în noile echipamente se amortizează. Iar dacă noile produse vor performa conform așteptărilor le vom putea vedea și în celelalte restaurante Pizza Hut.

Am fost curioasă și de ce a fost ales restaurantul de la Universitate în locul altora și am aflat că acesta are clienți fideli, este vizitat de turiști și este aproape și de studenți. Practic, are vad.

Prețurile produselor nu sunt uriașe, 22 lei un burger american cu cartofi prăjiți sau 50 lei o porție de 500 g de costițe. Iar costițele sunt chiar gustoase, te fac să renunți la maniere și să ronțăi oasele.

Ca orice femeie la dietă am vrut să aflu și detaliile nutriționale ale noilor produse, însă va mai dura până le vom găsi pe site-ul Pizza Hut, deoarece acum sunt la un nutritionist pentru măsurători în laborator. Bănuiesc că un burger american nu are foarte multe calorii, mai ales ca este compus de chiflă, burger, salată verde, roșii și un pic de ceapă. Până la urmă, un asemenea burger poate reprezenta o masa de prânz onorabilă. Avem proteine, carbohidrați și fibre.

IMG_20150611_191732

IMG_20150611_190341

IMG_20150611_191623

IMG_20150611_195325

A propos, unul dintre visurile mele este sa încerc deep fried Snickers și deep fried Twix. Aceste vise le am mai ales în perioadele de dietă, în care încerc să renunț la carbohidrați.

Play Music - Asculta muzica online

Meniu american la Pizza Hut
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.