Stau în Pantelimon, nu fac un secret din asta. Și Pantelimonul este un izvor de mirare pentru mine și, bănuiesc, pentru toți locuitorii acestui minunat cartier.

Acum mult timp, să fie mai mult de cinci ani, s-a deschis o covrigărie Georgi chiar lângă intrarea în blocul meu. Nimic special, doar că îmi amintesc cum mă miram cu mama că stăteau oamenii la coadă pentru covrigi. Nu puteam ieși din casă că mă împiedicam de mame, copii și bunici, toți aștepând rândul la covrigi mai ceva ca acum treizeci de ani, la carne.

Anii au trecut și acum avem 3 covrigării în trei blocuri alăturate, înșiruite pe aproape 100 de metri, hai 120. Azi dimineață, în jurul orei 11.30 am ieșit cu Canishu la niște cumpărături și m-am decis să le pozez. Într-un mod bizar toate aveau ceva oameni în față.

megapan

georgi

covrigarie

Faza amuzantă este că se copiază unii pe alții, nu știu cine a venit primul cu ieftinirea covrigilor de la 1 leu la 0.5, apoi am văzut că toții vând turte, un fel de cocă de pâine prăjită umplută cu cașcaval sau brânză. Toți au introdus și clătite.

Singurii care se disting de mulțime ar fi Georgi, care au și cofetărie.

Încerc să îmi dau seama ce este în capul acelor mici întreprinzători? Ok, zona are vad, dar când ai un competitor de mărimea lui Georgi, de ce ai risca?

Play Music - Asculta muzica online

Neam de covrigari
Etichetat pe:        

2 comentarii la „Neam de covrigari

  • 17 iulie 2015 la 09:49
    Legătură permanentă

    romanul este prost si profitor, nu-l duce capul sa faca o afacere cap-coada, dar cand vede ca altul are succes, ii sticlesc ochii si spune „eu pot mai bine” si atunci asta face: deschide 3 covrigarii langa georgi ca el e mai jmecher (si nu sutn agramata).

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.