“Vederea perfectă trebuie să fie un drept al omului” a declarat Webb pentru CBC News.

În mai puțin de două săptamâni se vor împlini 8 ani de când mi-am operat ochii și am scapat de ochelari. Am mai vorbit despre asta, dar niciodată nu ma spus tot ce aș fi vrut să spun (link 1, link 2), însă tot timpul am susținut că tehnologia avansează. Și mi s-a dovedit că așa este.

Pe scurt, în ’93 operațiile însemnau bisturiu pe cornee, în 2007 aveam un implant negativ (o lentilă implantată în ochi, prinsă de iris), iar acum o lună un oftalmolog din Canada – Garth Webb a anunțat că Ocumetics, compania pe care o deține a creat o lentilă care se adaptează fiecărui ochi și care îmbunătățește de ori vederea pacienților care o folosesc. Operația ar dura doar 8 minute, iar vederea ar fi imbunătățită imediat după operație.

Din experiență, știu că la fel este și în cazul operațiilor de cataractă sau de implant negativ cum este cazul meu.

“If you can just barely see the clock at 10 feet, when you get the Bionic Lens, you can see the clock at 30 feet away”

Deja au ajuns în faza testelor clinice și în aproximativ 3 – 4 ani (ei spun 2017) vor fi pe piață în Europa și Canada. Dar există niște semne de întrebare legate de patentul acesta. Cum se vor „acomoda’ lentilele, cum vor oferi o vedere mai bună decât cea naturală? Pentru cine sunt utile? Se pare că persoanele care deja au suferit operație de cataractă și le-a fost scos cristalinul nu vor putea beneficia de ajutorul Bionic Lens. Evident că nici persoanele care au probleme cu nervii, degenerare maculară, probleme retiniene.

Surse: 1, 2, 3.

Play Music - Asculta muzica online

Ochii bionici
Etichetat pe:

Un comentariu la „Ochii bionici

  • 11 iulie 2015 la 17:54
    Legătură permanentă

    Lentilele astea le astept si eu si pasta de dinti care regenereaza dintii, de care am citit acum multi ani. Bineinteles, depinde foarte mult si pretul.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.