rant – To speak agressivly about somthing. or to take your own tangent about a subject and talk for a long time in a passionate manner. sursa UrbanDictionary, dar puteți încerca și Merriam Webster

Am ajuns în bunul an 2015, avem blogosferă de peste 10 ani și noi în continuare facem succesuri cu bloguri de „ranting”. Nici nu știu care e cea mai bună traducere pentru rant în română. Fiindcă dictionarul ar zice fie „A declama”, fie „vorbărie goală”. Poate mă ajută Roxana.

Cum spuneam, in continuare ne folosim de acest tertip pentru a scrie articole inflamatorii, care atrag cititori și stârnesc pasiuni. De multe ori facem din țânțar armăsar și dintr-o banalitate scoatem un întreg articol de peste 2000 de semne, unde ne vărsăm ofurile și dovedim că suntem superiori.

Spre exemplu, acum circulă niște tâmpenii pe Facebook de la Ortodoxia Tinerilor și știu cel puțin 5 bloguri sau proiecte de publishing care vor prelua imaginile oferite de tinerii ortodocși și le vor diseca pentru bucuria cititorilor lor. Uitând că este o întreprindere inutilă, futilă, aducătoare doar de clikuri și scandal.

Play Music - Asculta muzica online

Rantul ca formă de blogging

8 comentarii la „Rantul ca formă de blogging

 • 30 septembrie 2015 la 23:56
  Legătură permanentă

  Iaca asa am mai invatat un termen nou. Mulțumesc. :) … cat despre scandal.. apai daca nu asa faci cel mai usor trafic, apai cum? :)

  Răspunde
 • 1 octombrie 2015 la 08:54
  Legătură permanentă

  Din moment ce m-ai pomenit, eu traduc „rant” (substantivul) cu „tiradă”, dacă merge în context. Și de obicei merge.

  Mă gândeam să vorbesc și eu de Ortodoxia Tinerilor, că tot s-a răspândit pe net ca focul într-o fabrică de hârtie, dar am renunțat ieri. Site-ul lor, nu doar Facebook-ul, oferă mereu nebunii de disecat, n-are rost să ne batem toți pe prostiile de ieri.

  Răspunde
 • 1 octombrie 2015 la 10:46
  Legătură permanentă

  Cre` se aplica cu succes si batut campii pentru rant :D
  Si-al dreacu` noi am dat share la mizeria aia … Deci practic noi suntem de vina :(

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.