Vorbeam acum ceva zile cu niste cunoscuți și le explicam că acum vreo doi- trei ani mi-am dat seama că sunt imbecilă că stau și car litri întregi de apă când mie îmi curge o apă perfect potabilă la robinet. Îmi amintesc că in 2007, după ce am avut onoarea de a elimina o piatră la rinichi am fost și eu lovită de febra apa plată că e mai bună și luam apă Bucovina la 5-6 litri după cum era oferta.

Mă duceam la Mega Imajul de lângă și cumpăram câte 2 – 3 peturi de apă plată. Practic, eram cărăuș de apă, 10 – 20 litri dintr-un foc și un pet de 5 litri mă ținea maxim 4 zile, întinse. Ajunsesem până într-acolo că îi dădeam și câinelui apă plată, pentru că e un membru al familiei și familia bea apă plată. Iar cafeaua tot cu apă plată mi-o făceam. Îmi luasem o pompă d-asta pe care mă chinuiam să o curăț că prindea mâzgă. Până într-o zi de vară când erau multe grade afară, eu venisem obosită de la serviciu și chiar nu mai aveam chef să car. Mi-era o sete de mă uscam și mă uitam la sticla goală, atunci am făcut imposibilul, am deschis robinetul, am lăsat un pic apa să curgă să vină mai rece și am băut ca un om normal. Și mi-a plăcut și nici nu am murit și mi-am dat seama că sunt imbecilă că îmi rup cocoașa cărând peturi de apă, când eu am robinet în bucătărie. Aceea a fost ziua când am renunțat la apa plată.

shutterstock_120988663

A trecut de atunci ceva vreme și nu am mai avut nicio problemă, îmi fac analizele anual și sunt ok, iar de rinichi nu m-am mai plâns din 2007. Doar cu coloana că am cărat ca nebuna de-a lungul vieții. Acum am voie maxim 2 kilograme, dar rar mă rezum la atât.

Și dacă vreau, pot oricând să verific cum e apa în București, că Apa Nova are buletinele de analiză pe site și putem verifica starea faptelor. Spre exemplu, în Pantelimon ne încadrăm în parametrii normali.

Beau apă de la chiuvetă pentru că nu sunt țeavă să transport apă.

Sursa foto – Shutterstock

Play Music - Asculta muzica online

De ce beau apă de la chiuvetă
Etichetat pe:    

6 comentarii la „De ce beau apă de la chiuvetă

 • 6 ianuarie 2016 la 11:23
  Legătură permanentă

  La câtă piatră are apa din Brașov (eu nu am vase curate, am vase vag ferite de jeg) nu mă risc, că altfel înțeleg ce zici.

  Răspunde
 • 6 ianuarie 2016 la 16:10
  Legătură permanentă

  Tot de la chiuvetă, tot de nervii sticlelor cărate de la magazin și spre tomberoane, însă cu cană cu filtru de la Brita, care-i diluează mult gustul de clor (insuportabil dacă 18 ani ai băut apă de la fântănă) :)

  Răspunde
 • 6 ianuarie 2016 la 18:30
  Legătură permanentă

  Reclama nesimtita . Apa Nova are mega dosare penale pentru furaciunea pe care a facut o si o face in continuare . Incercati sa vorbiti cu ei , nici nu va baga in seama . Sa se aleaga prafu de APA NOVA , puscaria sa va manance

  Răspunde
  • 7 ianuarie 2016 la 00:27
   Legătură permanentă

   Termină cu teoria conspirației. Unii dintre noi nu avem nevoie de Rudotel și ne putem forma o opinie proprie.

   Răspunde
 • 6 ianuarie 2016 la 19:05
  Legătură permanentă

  Am facut proba de potabilitate la Zepter si am ajuns la concluzia ca apa de la chiuveta are cele mai putine particule in suspensie (180) fata de apa plata (indiferent cum se numeste(200 ,220 ppu).Sfatul meu este sa beti cu conditia de a o filtra inainte!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.