Am întâlnit tot de felul de oameni. Am întâlnit fani TNG (majoritatea), am cunoscut fani DS9 și fani Voyager. Dar nu am cunoscut fani TOS. Poate. Pentru. Că. Căpitanul. Kirk. Era. Prea. Afectat. Sau pentru că seria e la fel de proastă ca Enterprise, care a fost atinsă de mâna spurcată a lui Bakula.

Da, trebuie să recunoaștem că ce a făcut TOS nu a fost făcut de niciun alt serial înainte. Femei în poziții de comandă, femei doar muncind, alte rase care eraumai mult decât simpli servitori. Da, au fost emblematici pentru SF, au fost influensatori.

Și ajungem la TNG. Așa cum citesc întreaga serie Dune odată la 3-4 ani, la fel urmăresc TNG. Și mi-am dat seama de ce DS9 e mai bun. Nu pentru decoruri, nu pentru povești. Nu pentru personajele care sunt mult mai bine creionate pe stație.
Motivul pentru care DS9 surclasează TNG sunt copiii. În TNG copiii sunt ceva mai presus, fie că vorbim de episoadele în care Wesley Crusher este mai bun, mai pur și mai inteligent decât orice ofițer al Flotei, fie că vorbim de sezonul 6, episodul 7.

Star_Trek_JakeSisko_freecomputerdesktopwallpaper_1600

Mai mult decât atât. Dacă în TNG copiii se luptă să fie cât mai buni, mai mult decât adulți, în DS9 îl avem pe Jake Sisko pe care îl doare-n cur de Starfleet, așa cum ar trebui să fie orice copil normal.

Unde suntem? Pe navă? Du-mă la McDonalds, vreau Bacon Clubhouse.

Play Music - Asculta muzica online

De ce DS9 e mai bun decât TNG
Etichetat pe:    

Un comentariu la „De ce DS9 e mai bun decât TNG

  • 15 martie 2016 la 10:38
    Legătură permanentă

    Poa` sa-mi placa toate 3, adica voyager, tng si ds9? (mie-mi place si sezonu` 2 din mizeria lu` bakula si nu ma pot uita la primul sezon din tng ):D

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.