Mi-am dat seama cât de important este un scaun bun anul trecut când am avut criza de hernie de disc și înainte de a ajunge acasă, la pat, câteva zile m-am chinuit mergând la serviciu. De fiecare dată când mă așezam sau mă ridicam, mă pregăteam sufletește trăgând aer în piept și trăgând un chiot mut.

De curând am trecut pe la showroom-ul Herman Miller, la Workspace Studio, unde am încercat scaunul Aeron, care face parte și din colecția Muzeului MOMA. Din discuția cu cei de la Herman Miller și Workspace Studio, am aflat o sumedenie de informații interesante despre spațiul de lucru, despre cum trebuie gândit pentru a îi face pe angajați să vină cu plăcere la birou. Fără clasicul „iar mă duc la scârbiciu”.

Știați că studiile spun că trebuie să luăm o pauză de 17 minute la fiecare 50 de minute lucrate? Sau că anual sunt 3 milioane de morți premature din cauza statului jos? Sau că îți trebuie 23 de minute ca să intri in the zone, dar că în același timp suntem întreurpți la fiecare 15 minute? Sau că până în 2035 o treime dintre angajați, vor fi nomad workers

Sau cel mai important, că nu îți trebuie suport lombar la scaun, ci suport sacral, pentru o poziție corectă a bazinului si a spatelui.

scaun_herman_miller


Din păcate, se pare că în continuare vom vedea birouri open space, acele birouri unde toată lumea e la grămadă și pentru o urmă de intimitate, trebuie să îți tragi laptopul într-o parte și să înfigi căștile în urechi. Dar vestea bună este că spațiile de lucru încep să fie gândite astfel încât să ofere spații intime pentru cei care au nevoie de o oră, două să stea singuri să își vadă de treabă. Living office care combină ideea de open space și havens și unde te poți ridica de pe scaun, apăsa pe un buton și biroul se ridică, astfel încât să lucrezi din picioare. La fel ca Churchill, Hemingway sau Bismarck.

Dacă vreți să vedeți cum arată un spațiu de lucru gândit ca un living office, puteți face o vizită celor de la Workspace Studio, sunt sigură că Horațiu Dediu va răspunde tuturor întrebărilor legate de mobilierul de birou. Mai ales, că se pare că foarte mulți freelanceri își achiziționează scaune Herman Miller, pentru că dacă lucrezi de acasă îti dorești tot ce e mai bun pentru a fi productiv.

showroom-Herman-Miller-1

workspace

showroom-Herman-Miller

Play Music - Asculta muzica online

Importanța unui scaun bun
Etichetat pe:    

6 comentarii la „Importanța unui scaun bun

  • 22 martie 2016 la 22:05
   Legătură permanentă

   Am înțeles că se poate cumpăra de la ei. Spunea Horațiu Didea că au clienți freelanceri – fotografi, arhitecți care au fost în showroom-ul lor și și-au cumpărat scaunele. Deci se ocupă și de vânzare, fiind dealeri Herman Miller.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.