Am văzut și eu spotul, dacă nu aș fi fost o pramatie nenorocită m-aș fi înduioșat și poate chiar aș fi donat pentru Cumințenia Pământului, dar cum priveam clipul și știam clar ce urmează pentru că știam despre ce e vorba, mă gândeam că finalul ăla epic când puștanii se ridică și în depărtare se vede conturul statuii ar fi fost mai bun pentru altceva.

Că dacă vrei să faci tu istoria și să nu te facă ea pe tine poate ar trebui să mergi la vot? #haicăsepoate
Că dacă vrei să faci tu istoria și să nu te facă ea pe tine poate ar trebui să nu mai dai șpagă? Deloc. #haicăsepoate
Că dacă vrei să faci tu istoria și să nu te facă ea pe tine poate ar trebui să traversezi pe verde? #haicăsepoate
Plm!
Că dacă vrei să faci tu istoria și să nu te facă ea pe tine poate ar trebui să te speli zilnic? Cu săpun. #haicăsepoate

Orice mesaj era mai potrivit decât donează pentru o piatră. Că apartenența la poporul român nu mi-este validată de o statuie. Și dragostea pentru țară cu atât mai puțin. Că poate ar trebui să facem exerciții de solidaritate națională pe alte scopuri mai înălțătoare decât acesta. Poate o ieșire la vot? Poate o linșare în public a unor politicieni? Dracului, ceva util pentru societatea românească per ansamblu.

PS: ar merge strună la donat pentru Catedrala Mântuirii. Aia măcar e mare, o vede toată lumea când trece cu 385 pe lângă ea.

Sursa foto.

Play Music - Asculta muzica online

Spotul #haicasepoate ar fi fost bun pentru altceva

5 comentarii la „Spotul #haicasepoate ar fi fost bun pentru altceva

 • 23 august 2016 la 13:05
  Legătură permanentă

  Acu’ sa fiu si eu a naibii … nu se putea face o campanie de genul asta pentru a face si sustine apoi (o anumita perioada) un spital? Sau un orfelinat in care copiii sa nu fie cobai pentru medicatie de ‘adormit’? Stiu ca exact replicile astea ne irita, cand sustinem fiecare cate o cauza in care credem, dar in acest moment imi permit sa ma gandesc la zecile de mii de romani (sau mai multi) care mor cu zile in spitalele noastre de 2 lei, la copiii ‘ingrijiti’ de stat care au o viata mai rea decat cainele nostru etc.

  Nu am donat pentru aceasta statuie, am preferat sa donez pentru diverse cazuri de tineri ce s-au luptat cu cancerul si din pacate unii au si murit. Singura chestie pe care am realizat-o a fost ca donatiile noastre i-au ajutat sa aiba acces la absolut tot ce se poate, medical vorbind, in tari care nu trateaza o asemenea boala ca in Evul Mediu. Macar au avut sansa de a lupta pana la capat. Femei cu viata inainte, mame de copii mici, copii pe care moartea i-a smuls prematur. Astea sunt cazurile care ma fac pe mine sa ma scobesc in buzunare, pentru ca stiu ca altfel chiar mor cu zile.

  Sper sa se rezolve si statuia, pana la urma si cultura ESTE importanta, dar eu cel putin, in acest moment, incerc sa ajut VIATA. Apoi, cand voi avea mai multe posibilitati, sa merg mai departe.

  Răspunde
 • 24 august 2016 la 14:56
  Legătură permanentă

  And then there`s this :
  „Avocatul moştenitorilor operei „Cuminţenia Pământului”, Bogdan Grabowski, a declarat că la data convenită în acordul semnat cu Ministerul Culturii, 31 octombrie, statul român trebuie să plătească 11 milioane de euro pentru achiziţionarea sculpturii lui Constantin Brâncuşi, indiferent de suma strânsă prin subscripţia publică lansată de Guvern”

  Răspunde
 • 22 septembrie 2016 la 12:38
  Legătură permanentă

  Postaca ofticata….cine o sa si permita o sa donezecine simte inte un anumit fel o sa doneze..dar dc sa nu fim contra?…hmm…tipic!hai ca nu ti mai fac reclama.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.