Vineri am fost la deschiderea oficială a singurei clinici de neurochirurgie și ortopedie veterinară din țară. E adevărat, e departe de mine, pe undeva prin Pipera după Mobexpert, dar vă jur că am rămas bouche bée, vorba lui Cetin.

Am vizitat sala de operații, cuștile unde vor sta pacienții la recuperare și alte năzdrăvănii și vă jur, m-aș opera și eu acolo, așa de bine arată.

Dacă stau și mă gândesc bine, eu chiar acum, în ultima săptămâna am fost cu prințeselul negricios și expufos la veterinar pe probleme de sănătate, deci pot înțelege foarte bine nevoia unei asemenea clinici, mai ales când ne gândim la toți cățeii din rase mai mari care dezvoltă probleme la coloană sau displazie de șold. Și dacă tot am fost și am vizitat clinica, m-am decis să îl iau un pic la discuții pe Dr Rudolf Hofmann, cunoscut și drept Rudi.

De ce clinica doar de ortopedie și neuro?

Pentru că asta ne place cel mai mult să facem și pentru că ne-am specializat în ultimii ani. Pentru că avem atât de multe și variate cazuri de traumă din cauza maidanezilor loviți de mașini sau abuzați într-un an cât văd unii profesori din vest într-o viață.
Pentru că oamenii își iau din ce în ce mai mulți câini de rasă care sunt predispuși la anumite afecțiuni spre deosebire de maidanezi: displazie de șold, ruptură de ligament cruciat, hernie de disc.

Ce cazuri se pot adresa vouă?
Tot ce înseamnă neuro și ortopedie: orice traumă, displazie de șold, rupturi de ligamente, hernii de disc, deformări osoase, afecțiuni congenitale, artroză, afecțiuni ale maduvei și creierului.

Ce simptome ar trebui să atragă atenția?
Șchiopături de diferite grade în cazul fracturilor, rupturilor de ligamente, luxațiilor până la paralizie în cazul herniei de disc. Inactivitate în cazul câinilor tineri cu displazie de șold sau a câinilor cu artroză.

Ce vă diferențiază de restul?
Faptul că facem doar operații de ortopedie și coloană, experiența noastră, cursuri în afara țării mai mult decât orice alți veterinari români, stagii de pregătire la universitatea din Torino. Faptul că avem aparatură performantă, că aducem implanturi și instrumentar de la producători de top internaționali. Dar mai ales dorința de autodepășire – prima proteza necomentată din România pusă la Radius Vet, primul fixator extern circular folosit la animale în România, prima grefă osoasă de la un cadavru folosită în Romania etc.

Care a fost investiția?
Mare. Foarte mare. Aproximativ 300000 de euro.

Există o componentă umanitară în munca voastră?
Cei doi medici (Rudi Hofmann și Lucian Rugină n.a.) și-au unit forțele să trateze animale abuzate fără stăpân în multe rânduri. Dacă ar prelua toate animalele care au nevoie de ajutor nu ar putea să funcționeze mai mult de câteva luni pentru că ortopedia este foarte scumpă din cauza investigațiilor imagistice și a implanturilor scumpe. Dar suntem în tratative cu o fundație internațională pentru a sponsoriza câteva cazuri pe lună.

Nu doresc nimănui să aibă nevoie de Brains & Bones dar e tare bine să știm că există.

Play Music - Asculta muzica online

Brains & Bones – o clinică de neurochirurgie și ortopedie veterinară
Etichetat pe:    

6 comentarii la „Brains & Bones – o clinică de neurochirurgie și ortopedie veterinară

 • 20 octombrie 2019 la 22:43
  Legătură permanentă

  Buna seara!
  Am găsit acum 3 zile o pisicuța pe strada. I am dat atenție atunci când am văzut-o cum merge.
  Cred ca a suferit un accident de mașina.
  Va rog , ma puteți ajuta sa o ajutam?
  Are fractura la un picior. Am fost cu ea la un control. Ma depășesc costurile😢.
  Eu am deja un pisoi acasă, dar dacă îl facem bine , îl vrea o mămica Pt copilul ei cu spectru autist. Am o poza cu radiografia in cazul in care doriți sa ma ajutati🙏

  Răspunde
 • 30 noiembrie 2019 la 22:17
  Legătură permanentă

  Mare noroc am avut cu goldenita noastra, Misha, sa ajungem din prima la clinica in care opereaza dr.Rugina! Deja ne gandeam cu nostalgie la vremurile bune in care se juca si putea alerga fara probleme sa recupereze cu atata sarg mingea aruncata si nu mai credeam ca acestea s-ar putea intoarce dupa ruptura de ligament care se produsese la una dintre labute.
  Echipa de profesionisti si-a facut cu brio treaba si acum, dupa 6 luni de la operatie, alergam din nou ca inainte . Multumim tuturor…succese pe mai departe !
  Aaa….ne amuzam numind-o pe Misha catelul bionic….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.